Hírek Kiemelt hírek Térség

Apátfalvára járhatnak fogorvoshoz a palotaiak

Bár a 9 kilométerre lévő Pitvaroson is működik fogorvos, a palotai betegeket mégis a 19 kilométerre lévő apátfalvi rendelőben várják. Az ok, a palotai fogorvos szerződést bontott a palotai önkormányzattal, miután vizsgálat indult ellene. A pitvarosi fogorvos pedig hirtelen meggondolta magát. A képen a palotai rendelő.

Korom András – Csanádpalota

Tavaly év végén – a fél éves felmondási idő végén – felbontotta a szerződést a helyi fogorvosi alapellátást végző doktornő a palotai önkormányzattal. Az előzmény: több palotai az ügyfélkapuját böngészve rábukkant, hogy a fogorvos több beavatkozást is végzett náluk – legalábbis ez szerepel a betegéletútjukon. A panaszosok azonban állították, hogy nem is jártak a rendelőben, azaz a fogorvos meg sem történt kezeléseket is elszámolt a nevük alatt. Bisztrán Györgyné és Brútyó Boglárka hivatalos bejelentést tettek, hogy kiderüljön az igazság. Őket meghallgatták a kormányhivatal vásárhelyi járási hivatala népegészségügyi osztályán, majd augusztus 29-én szakfelügyelő főorvos vizsgálta meg a fogaikat, hogy a valóságot összevethessék a fogorvosi dokumentációival. Úgy tudjuk, hogy a hivatalos vizsgálat még nem ért véget.

A palotaiak arra számítottak, hogy míg új fogorvost nem találnak a településre, addig a csupán 9 kilométerre lévő pitvarosi rendelőben látják el őket.

– Tárgyaltunk is erről a pitvarosi fogorvossal és meg is kötöttük a feladatellátási szerződést dr. Rigó Ivánnal, illetve a rendelőhasználati bérleti szerződést a pitvarosi önkormányzattal, de mielőtt mindez életbe lépett volna, a fogorvos felmondta a szerződést. Így a tisztiorvosi szolgálat jelölte ki a legközelebbi, azaz az apátfalvi fogorvosi rendelőt a palotaiak alapellátására – tudtuk meg Nyergesné Kovács Erzsébettől. Csanádpalota polgármestere hozzátette: annyiban maradtak a pitvarosi fogorvossal – miután az az utolsó pillanatban lépett vissza – ha mégis odamennek a palotai betegek akkor nem küldi el őket.

– Megjelenik majd a fogorvosi ellátással kapcsolatos tudnivaló a helyi lapban, feltettük azz az önkormányzat honlapjára, kiírtuk a rendelőre, plakátot készíttetünk, azaz megpróbáltunk mindenkit elérni – mondta a polgármester. Arra a kérdésünkre, hogy mikor pályáztatják meg az ellátást, közölte a volt doktornőnek fél éve van arra, hogy értékesítse a praxisát, ha ezt nem tudja, akkor az visszaszáll a palotai önkormányzatra. Csak utána tudják megpályáztatni.

– Február 20-ig jelölte ki a betegellátásra az apátfalvi fogorvosi rendelőt a tisztiorvosi szolgálat. De nem biztos, hogy eddig kell a betegeknek Apátfalvára utazni, ugyanis úgy döntöttük, hogy felújítjuk a rendelőt, s dr. Udvardi Klaudia apátfalvi doktornővel abban egyeztünk meg, hogy ha ezt sikerül megcsinálnunk, akkor ő jön el Csanádpalotára rendelni, nem a palotaiaknak kell Apátfalvára utazniuk. A rendelőfelújítással kapcsolatban egyébként ma délelőtt tartottunk egyeztetést. A felújítás nem biztos hogy elkészül február 20-ra, de kora tavaszra szertnénk befejezi – tette hozzá a polgármester.

Az apátfalvi rendelőben külön rendelési időben hétfőn 9-12, kedden 13-18, szerdán 8-12, csütörtökön 13-18, pénteken 7- 8 óra között látják el a palotai betegeket, ezért a rendelés zökkenőmentessége érdekében kérik őket, hogy a 06-30-779-13-12-as számon egyeztessenek időpontot, s csak ezután utazzanak Apátfalvára.

One Response

Comments are closed.