Kiemelt hírek Térség

Már működik a magyarcsanádi patika

A 100 millióból felújított magyarcsanádi egészségház előtt még folyik a kerékpárút építése, illetve zajlanak az utómunkálatok, de a gyógyszertár már működik. Patika egyébként sosem volt  a községben. A képen  a megújult egészségház.

Korom András – Magyarcsanád

Már nem kell az apátfalvi gyógyszertárba biciklizniük, autózniuk vagy kerekesszéken eljutniuk a magyarcsanádiaknak, hiszen immár működik az egészségházban a patika. Erre legalább egy évtizede várnak a helybéliek, igaz nincs olyan, aki emlékezne arra, hogy a községben egyáltalán működött volna valaha gyógyszertár.

És ilyen volt a felújítás előtt a bejárat homlokzati része.

Az egészségházra sem lehet ráismerni, az utoljára a ’70-es években felújított épületet egy TOP-os, illetve belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően modernizálták mintegy 100 millió forintból. Ez nem csak részleges felújítást jelent, hiszen szemmel látható, hogy a régi épület teljesen megújult, megváltozott. Az egészségházba hamarosan visszakötözik a jelenleg a betegeket a Fő utca 40. szám alatt fogadó dr. Abol-Hosn Hussein háziorvos, illetve itt kapnak majd helyet a védőnői szolgálat munkatársai is.

Farkas János polgármestertől megtudtuk, az épület előtt jelenleg a kerékpárút építése, oszlopállítás, illetve az utómunkálatok zajlanak. Az egészségházat a tervek szerint a hónap végén ünnepélyesen is átadják.