Belföld Hírek Kiemelt hírek Színes

Makói is lehet az év háziorvosa

Akár makói is lehet az év háziorvosa. Ennek érdekében a betegeknek kell egy rövid történet megosztásával ajánlaniuk kedvenc háziorvosukat, majd persze szavazni is kell rá. Archív képünkön Domokos Mária háziorvos.

Korom András – egészségügy

Az év praxisa a Kárpát-medencében címmel az idén is pályázatot hirdetett a magyarországi, illetve a határon túli magyar háziorvosok, illetve elsősorban az őket ajánló betegek számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A nyolcadik éve meghirdetett pályázathoz kapcsolódó evpraxisa.hu című honlapon a betegek ajánlhatják háziorvosukat, majd szavazhatnak is a zsűri által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvosra.   A betegek május 10-ig ajánlhatják egy rövid történet megírásával a háziorvosukat.

Az írások alapján az Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár vezette tíztagú zsűri választja ki azt a tíz-tíz magyarországi, illetve határon túli háziorvost, akikre szavazhatnak a betegek, május 20-tól június 2-ig. A nyertes háziorvosok az erkölcsi megbecsülésen túl értékes orvosdiagnosztikai eszközöket vehetnek át a pályázatot támogató cégek felajánlásának köszönhetően .

Az elmúlt évben 90 ezren szavaztak a háziorvosokra, és egy-egy orvos támogatása ügyében komoly közösségi összefogás alakult ki. Tavaly egyébként a megyéből Ávéd János mindszenti háziorvos nyerte el ezt a kitüntető címet.

Ávéd János egy betege EKG vizsgálatánál a rendelőjében (MTI Fotó Ujvári Sándor)

2 Responses

  1. Nagyon empatikus,rendkívül segítő kész, a leglehetetlenebb helyzetek megoldását is feltétel nélkül megoldja,együttérez a betegével,igazi gyógyító.

Comments are closed.