Kiemelt hírek Makó

Czirbus: ekkora támogatást még nem kapott Makó

A Fidesz makói szervezete elnöke szerint a fürdőfejlesztésre kapott 9,5 milliárdos támogatásra még nem volt példa a város életében, s ebből is látszik, Makó feltétlen számíthat a vele szövetséges kormány támogatására. Bár 2014-ben 19 milliárdot kértek városfejlesztésre, mára 25 milliárdot kaptak.

Korom András – Makó

– A Fidesz makói szervezete az 2014-es önkormányzati választások előtt kikérte a makóiak véleményét arról, hogyan és milyen irányba kell fejleszteni a várost, annak érdekében, hogy az még élhetőbb legyen. A makóiak kéréseiből, elképzeléseiből állítottuk össze az Új korszak, a makóiak programja című füzetet, amelybe leírtakat mind Lázár János, mind Orbán Viktor támogatta. A miniszterelnök a Glorius Hotel előtti választási gyűlésen annak idején el is mondta, hogy a kormány támogatja a városfejlesztési terveket, s a kormány, a térség országgyűlési képviselője és a mai városvezetés dolgozik is azon, hogy ezek meg is valósuljanak – jelentette ki a Glorius előtti, mai sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor. A Fidesz makói szervezete elnöke hangsúlyozta: ez a program számtalan olyan dolgot tartalmaz, mellyel élhetővé és mindenki számára elfogadhatóvá teszi a várost.

Czirbus Gábor kiemelte: a kormány tavaly decemberben döntött, hogy 9,5 milliárd forinttal támogatja a makói fürdő befejezését. Ekkora állami támogatásra még nem volt példa a város történetében. Hangsúlyozta az is, hogy a kormány olyan pályázatok elérését tette lehetővé a város számára, mint a fürdőbővítés, a 2,6 milliárdos könyvtárépítés, a Hagymaház felújítása vagy a Páger Mozi és Rendezvényház létrehozása.

– A kormány ebben a ciklusban 13 milliárd forint állami támogatást biztosított csak a Makovecz örökség ápolására. Bár Orbán Viktor 2014 őszén 19 milliárdot ígért a városnak, mára ez az összeg elérte a 25 milliárd forintot, s remélem, hogy a hátralévő időben a város és az itt élők még kaphatnak támogatást – tette hozzá Czirbus Gábor, aki szerint mindez azt mutatja, hogy a kormány kiemelten figyel Makóra.

Hallgassa meg pontosan, mit is mondott: