Kiemelt hírek Színes

Nagyítóval olvas a 90 éves Margaréta néni

A 90 éves Gonda Margarétát köszöntötte a makói önkormányzat nevében Weszelyné Véghseő Henriett Mária és Toldi János települési képviselők. Az idős asszony minden nap újságot olvas és szívesen tévézik is.

Gajáta Fanni – Makó

90 évvel ezelőtt, az Arad megyei Tornyán született Gonda Margaréta. Az idős asszony körülbelül 13 éve költözött át Makóra, addig a szülővárosában élt. Margaréta néni elmondta, gyerekként felváltva járt magyar és román nyelvű óvodába, iskolába, majd később nagynénjétől tanult meg varrni.

– Konfekcióvarrodában is dolgoztam, bár nem sokáig, mivel otthon jószágok is voltak, azokkal is foglalkozni kellett. A férjem könyvelő volt, ő mindig ment, odahaza nem nagyon volt, mivel korán indult és későn érkezett haza – fogalmazott az idős asszony.

Margaréta néninek egy fia, három unokája és három dédunokája van. A kicsik is részt vettek a születésnapi mulatságon. Gonda Tibor, az ünnepelt fia elárulta, édesapjától eltanulta a könyvelés folyamatát is.

A 90 éves asszony a mindennapokban olvasgat és tévézget, bár előbbit szemüveggel és nagyítóval teszi – nem hagyná ki a napilapok átolvasását. Gonda Margarétát a családja mellett Weszelyné Véghseő Henriett Mária és Toldi János települési képviselők is köszöntötték a születésnapja alkalmából.