Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Kezdetét vette a Givaudan Kupa

A mai napon elkezdődtek a mérkőzések, elsőként a Givaudan és a Contitech CFS lépett pályára az Erdei János Sportcsarnokban. A bajnoki rendszerben zajló kupán összesen 16 csapat vesz részt.

Kiss Dániel – Makó

Immáron ötödik alkalommal, a megszokott három kategóriában (nyílt, 35+ és 45+) hirdették meg a kupát a szervezők. Az előző évekhez képest csökkenő tendenciát mutat a létszám, ennek többek között az az oka, hogy szinte minden településen van sportcsarnok és mindenki hirdet teremlabdarúgó tornát – tudtuk meg Kovács Gábor sportszervezőtől.

– Azt látom, hogy annak ellenére, hogy kevesebb a létszám,  sokkal sűrűbb a mezőny. Nehéz megmondani, hogy melyik csapat fog melyik helyen szerepelni, lehet tendenciákból kiindulni, de az biztos, hogy minden mérkőzésnek tétje lesz és minden mérkőzés izgalmas lesz – tette hozzá.

Az első mérkőzésen a névadó szponzor csapata, a Givaudan állt pályára a nyílt kategóriában. A csapat egyik védőjének, Csernus Imrének nem ez az első részvétele a kupán.

– Számomra a csapatösszetartást jelenti, ezért fontos, illetve a cégnek is ezért fontos, hogy a dolgozóknak ezáltal tudunk biztosítani szabadidős tevékenységet, illetve ez is egy csapatépítő tevékenység – mondta el a Givaudan játékosa, aki azt is hozzátette, hogy a cég több részlegéről vannak játékosok, és itt lehetőség van kicsit jobban megismerni egymást.

A további meccsek januárban, szombatonként és vasárnaponként fognak megrendezésre kerülni. A kupa végén nem csak a kategóriák dobogósait hirdetik ki, egyéni díjak és elismerések is gazdára találnak majd. A Hagymatikum jóvoltából pedig az első helyezett csapat együtt tudja kipihenni majd a mérkőzések fáradalmait a fürdőben.