Kék hírek Kiemelt hírek Térség

10 ezer forintért segített pénzt mosni

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb állampolgárságú férfival szemben, aki 2016 júliusában, miután az elvárható körültekintést elmulasztotta, bűncselekményből származó pénzösszeget vett fel a bankszámlájáról.

MH-kék hírek

A vádirat szerint ismeretlen személy az interneten és e-mailben műanyag ládákat hirdetett, amely termékek valójában nem álltak a rendelkezésére, célja kizárólag a termékek vételárának megszerzése volt. A hirdetőtől 2016 júniusában két cég összesen mintegy 5100 műanyag ládát és rekeszt rendelt, a vételárat az eladó által megadott bankszámlára küldték el. A vádlott, ismeretlen személy kérésére, 2016 júniusában, Szegeden bankszámlát nyitott, erre a számlára küldte meg a két vevő az összesen mintegy 1 millió 900 ezer forintot. A vádlott ebből 2016. július 1-jén 1 millió 885 ezer forintot felvett és azt ismeretlen személynek átadta. A vádlott 10 ezer forintot kapott a közreműködésért. A vádirat szerint a vádlott a tőle elvárható figyelem és körültekintés elmulasztása miatt nem tudott arról, hogy a pénzösszeg bűncselekmény elkövetéséből származik.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a szerb férfit gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétségével vádolja. Az ügyészség a vádlottal szemben Magyarország területéről történő kiutasítást indítványozott. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.