Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Földeáki parkból lopott laptopot az idősödő pár

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói előállítottak egy 56 férfit és egy 61 éves nőt, akiket azzal gyanúsítanak azzal, hogy eltulajdonítottak egy laptopot az egyik földeáki parkból. A police.hu fotóján a megkerült laptop.

MH-Földeák
A feltételezett elkövetők január 1-jén 12 óra körül hazafelé tartottak földeáki tanyájukra, amikor a település egyik parkjában egy laptoptáskát találtak, amit elvittek. A táska tulajdonosa néhány órán belül feljelentést tett a rendőrségen. A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a helyi körzeti megbízott segítségével széleskörű adatgyűjtés végeztek, és január 4-én azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 56 éves férfit és 61 éves párját.

A terhelteket előállították és kihallgatták, melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerték. A rendőrök házkutatást tartottak, melynek során a laptopot megtalálták, azt a tulajdonosának visszaadták. A párral szemben lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – közölte a rendőrség.

One Response

  1. Elhagyott dolog, vagy tàrgy megtalàlàsa nem lopàs, hanem jogtalan elsajàtítàs. De az is csak akkor, ha a talàlt tàrgyat a törvènyben meghatàrozott időn belül nem adja le. Àltalàban ez 8 nap. De vanna kivètelek pl. lőfegyver, lőszer stb. amit haladèktalanull be kell jelenteni. Ez az eset a jogtalan elsajàtítàs esete lehetne, de mèg itt sem telt el 8 nap. Viszont ebben az edetben gondolom a megtalàló annyira hülye volt, hogy azt nyilatkozta, hogy meg akarta tartani ezért lett belőle bűncselekmèny.

Comments are closed.