Hírek Kiemelt hírek Makó

9,5 milliárdot kap Makó a fürdőfejlesztésre

A térség országgyűlési képviselője szórólapon üzen a makóiaknak a kormány 9,5 milliárd forintos támogatása kapcsán, amellyel a fürdő fejlesztését támogatja az állam. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány 2014-ben megígérte, hogy kiemelt figyelmet fordít a városra, hogy sikeres, élhető település legyen, és ez így is történt.

MH – Makó

Hamarosan minden makói postaládába megkapják az itt élők a térség országgyűlési képviselőjének üzenetét. A szórólap szerkesztőségünkhöz is eljutott, melyben Lázár János azt írja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2014-es makói látogatásán megígérte, hogy a jelenlegi Kormány kiemelt figyelmet fordít a városra. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy ilyen nagymértékű kormányzati támogatást még nem kapott a város az elmúlt évtizedekben. Makó sikeres, fejlődő korszakát éli, amit ígértek, azt teljesítik. Ennek megfelelően, a város országgyűlési képviselőjeként továbbra is azért fog dolgozni, hogy Makó még élhetőbb város legyen, és az itt élők elképzelései megvalósuljanak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is kiemeli benne, hogy Makó városa és az itt élő polgárok mindannyian büszkék lehetnek a város egyik meghatározó kulturális örökségére, a Makovecz–hagyatékra. Éppen ezért tartja fontosnak a kormány Makovecz Imre életművének ápolását, gondozását.

A teljes szöveget változtatás nélkül begépeltük:

 

Tisztelt Makói Polgár!
 
Makó városa és az itt élő polgárok mindannyian büszkék lehetnek a város egyik meghatározó kulturális örökségére, a Makovecz–hagyatékra. Éppen ezért tartjuk fontosnak Makovecz Imre életművének ápolását, gondozását. A képviselő–testület 2015-ben, ennek szellemében döntött arról, hogy a Makói Városi Termál– és Gyógyfürdőt a Kossuth–díjas építész korábbi tervei alapján bővíti. Magyarország kormánya 2017 év végén kormányhatározatban döntött a Hagymatikum fürdő 9,5 milliárd forintos támogatásáról.
A tervek szerint a makói fürdő a fejlesztésnek köszönhetően egy 25×33 méteres fedett sport- és uszodakomplexummal, családi– és élményrészleggel, kinti termálmedencével, vizes játszótérrel és egyéb kiszolgáló egységek megépítésével gazdagodik. A makói polgárok által is széles körben
támogatott beruházás újabb lehetőséget és munkahelyeket teremt az itt élőknek. 
Orbán Viktor miniszterelnök 2014-es makói látogatásán megígérte, hogy a jelenlegi Kormány kiemelt figyelmet fordít a városra. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy ilyen nagymértékű kormányzati támogatást még nem kapott a város az elmúlt évtizedekben. Makó sikeres, fejlődő korszakát éli, amit ígértünk, azt teljesítjük. Ennek megfelelően, a város országgyűlési képviselőjeként továbbra is azért fogok dolgozni, hogy Makó még élhetőbb város legyen, és az itt élők elképzelései megvalósuljanak.
Remélem, hogy a közös munkának meglesz a gyümölcse és a makóiak büszkén tekinthetnek az elért eredményekre.
 
Tisztelettel,
Lázár János
Makó országgyűlési képviselője