Kiemelt hírek Színes Térség

Szeszmentes pezsgővel koccintottak az újévre Maroslelén

A fejlesztés esztendeje jön Maroslelére – mondta ma délutáni, a maroslelei községháza házasságkötő termében rendezett újévi köszöntőjében Martonosi György polgármester.

Korom András – Maroslele

Ma délután tartotta hagyományos újévi köszöntőjét Maroslele polgármestere a modernizálás előtt álló maroslelei házasságkötő teremben. Martonosi György hangsúlyozta, míg a 2017-es az előkészületek éve volt, addig a 2018-as a fejlesztéseké.

A polgármester elmondta: a község bevétele (mely többségében állami támogatásokból és némi helyi adóból áll össze) tavaly meghaladta az egymilliárd forintot. A nagy bevételek a korábbi évek pályázataiból származó bevételekből származnak. A kiadásaik 364 millió forintot tettek ki.  A költségvetési tartalék 807 millió forint. Ezt a pénzt idén használják fel. Működési bevételük 384 millió forint volt, míg a kiadásaik nem érték el a 300 milliót, ami azt jelenti, hogy a költség költségvetése hosszú évek óta stabil.

navigate_before
navigate_next

A polgármester felsorolta, hogy milyen fejlesztések történtek tavaly, illetve mi indul meg ebben az esztendőben, beleértve a legnagyobb beruházást a külterületi kerékpárépítést. Ezekről részletesen itt írtunk.

Martonosi György a következőket mondta a helybélieket közvetlenül érintő támogatásokról:

Ezt követően a jelenlévő intézményvezetők, civil szervezetek tagjai és a hivatal vezető dolgozói koccintottak az új évre – gyermekpezsgővel