Hírek Színes

Makó zenészei: Thy Catafalque

Kevés szó esik Makón a helyi együttesekről, zenészekről. Portálunk cikksorozatot indít bemutatásukra, amelynek következő részében bemutatjuk az 1998-ban alakult Thy Catafalque-t.

Tanács Dóra Gréta – Makó

A Thy Catafalque 1998-ban alakult Makón. Két taggal indult eredetileg, Juhász János és Kátai Tamás is zenéltek már korábban, János 1994 körül kezdte, Tamás pedig 1991-ben ismerkedett meg a zenéléssel.

A banda azért különleges, mert egy állandó taggal rendelkezik. Kátai Tamás vendégzenészekkel viszi a zenekart, már hat éve. A zenéjük stílusa továbbra is metál alapú, kísérletezős. Az első és egyetlen demójuk után a KaOtic Productions úgy döntött, hogy kiadja első albumukat 1999-ben, Sublunary Tragedies címmel.

Thy Catafalque koncert még nem volt és valószínűleg a közeljövőben nem is lesz, zenéjük azonban elérhető a Bandcamp elnevezésű honlapon, valamint a Youtube-on. Legutóbb megjelent albumuk a ‘Meta’ nevet viseli, amely kiválóan képviseli az együttes kitartó kiszámíthatatlanságát, amely az egyik legkülönlegesebb metál bandává teszi őket.

A zene legfőképp saját maguknak szól, előttük a közönség összetétele ismeretlen. Hamarosan megjelenik nyolcadik albumuk.

Diszkográfia:

1999 – Cor Cordium (Demo)

1999 – Sublunary Tragedies (KaOtic Productions)

2001 – Microcosmos (KaoOtic Productions)

2004 – Tűnő Idő Tárlat (Self-release)

2009 – Róka Hasa Rádió (Epidemie Records)

2011 – Rengeteg (Season Of Mist)

2015 – Sgùrr (Season Of Mist)

2016 – Meta (Season Of Mist)