Kiemelt hírek Makó

Január 19-ig lehet pályázni a Best of Makó védjegyre

A makói önkormányzat ismét pályázatot hirdet a turisztika, illetve vendéglátóipar szereplői részére a Best of Makó védjegy elnyerésére. A pályázatokat január 19-ig várják. Részletek lejjebb! A képen a tavalyi díjak.

MH-Makó

A pályázat célja, hogy a legkiemelkedőbb színvonalú, megbízható minőséget garantáló helyi szolgáltatók munkáját elismerésben és minőségvédelemben részesítse, illetve az itt élők és a városba látogatók számára kiváló, minőségileg kifogástalan termékeket és szolgáltatásokat garantálhasson.

A város gazdaságának egyik legfontosabb eleme a Hagymatikum, és ezzel együtt a turizmus, ezért a önkormányzatnak alapfeladata, hogy segítse a turisztikában aktív szerepet vállaló szolgáltatók minőségi és mennyiségi fejlődését, számukra minőségi védelmet nyújtson. Emellett a városi turizmus jó hírnevét védve és hosszú távú céljait segítve a Makóra látogató vendégek számára meghatározza a garantáltan kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújtó üzletek, vállalkozások körét.

Az önkormányzat ezért alapította meg a Best of Makó névjegyet, amely független minősítési rendszerként évről évre megújulva állandó, magas színvonalat, megbízható minőséget garantálja helyi szolgáltató szektorban.

A pályázat nyertese kiteheti a Best of Makó matricát, mely a vendégek számára is igazolja, hogy az üzlet színvonalas, munkáját a város közössége is támogatja. A nyertesek saját reklámfelületeiken, anyagain, szabadon használhatják a Best of Makó logót az adott évben. Az önkormányzata vissza nem térítendő támogatásként összesen 450 ezer – kategóriánként 150 – 150. ezer forintot ad, a „Best of Makó” díjazottaknak. A díjazást számlával igazoltan marketing költségre kell fordítania.

A védjegyre társaságok, vállalkozások és egyéni vállalkozók egyaránt pályázhatnak szálláshelyek, vendéglátás és egyéb szolgáltatások kategóriában.

A Best of Makó védjegyet minden évben független zsűri ítéli oda. A pályázatok elbírálása során kiemelt szempontot jelent: a vendég- és szolgáltatás-központú szemlélet; a vendégbarát magatartás; a szolgáltatás környezete, illetve az üzlet minősége; az előállított, illetve forgalmazott termékek, valamint a nyújtott szolgáltatások minősége; az elmúlt év árbevétele/munkavállalóinak száma; az, hogy a munkavállalói megfelelő szakképesítéssel rendelkeznek-e (százalékos arányszám); a kiszolgálás, szerviz minősége valamint a vendégéjszakák száma is, melyekről a zsűri tagjai személyesen győződnek meg.

Pályázni a mako.hu a webcímen elérhető kitöltött, aláírt és pecséttel ellátott adatlappal lehet. A pályázati adatlapok elektronikus formában az abraham.magdolna@mako.hu email címre küldhetők el, vagy személyesen a polgármesteri hivatal titkárságon adhatók le január 19-igTovábbi információ: Ábrahám Magdolnától kapható a 62/511-896 telefonszámon vagy az abraham.magdolna@mako.hu e-mail címen.