Kiemelt hírek Makó

Ez is történt Makón 2017-ben – december

Gyilkosság történt a Glorius interaktív vacsoraszínházi estjén, uniós földrajzi oltalomjegyet kapott a makói petrezselyemgyökér, kigyulladt és lakhatatlanná vált egy Csillag utcai lakóház, tűz zavarta meg a hagymaházi sportkarácsonyt és 175-en vettek részt a szilveszteri futáson. A címlapképen az Almási tornaterem avatója.

MH-Makó

December 1.: Megkezdték a város által biztosított Erzsébet utalványok kézbesítését az egyéni választókörzettel rendelkező makói képviselők. 10 ezer forintot kaptak a 70 éven felüliek. Megnyílt a makói adventi vásár.

December 2.: Gyilkosság történt a Glorius vacsoráján azaz interaktív vacsoraszínházi esten vettek részt az érdeklődők a Grand Hotel Gloriusban. A nyolcvanöt vendég detektívvé válva megoldott egy rejtélyes bűnügyet, miközben különleges fogásokat fogyasztottak.

December 3.: Segítő süteményeket is osztott az Angyalsóhaj Alapítvány az első adventi gyertyagyújtáson.

December 5 .: Az Európai Unió jóváhagyta, hogy a makói petrezselyemgyökeret is oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel lássák el. Kigyulladt Ökrösék Csillag utcai háza, mely lakhatatlanná vált. A tüzet valószínűleg egy bedugva hagyott mobiltelefon töltő okozta.

December 6.: 118 rászoruló család kapott tartós élelmiszerekből álló adományt az apátfalvi önkormányzattól, később 850-en húst is kaptak. Még a télapó is részt vett a maroslelei Mikulás futáson.

December 9.: Testvértelepülések találkoztak a palotai böllérnapon. A disznóvágásra a szerbiai Padéról, illetve romániai településekről, Zsombolyáról, Lippáról, Kisjenőről, Kőhalomról, Gyertyámosról, Pécskáról is jöttek csapatok.

December 10.: Grácz Vilmos szövetségi kapitánnyal edzett a makói amerikai futballcsapat.

December 12.: Tűz ütött ki a Hagymaház egyik műszaki helyiségében, s a füst miatt félbe kellett szakítani a sportkarácsony díjátadó ünnepségét. A tüzet a makói tűzoltók rövid idő alatt elfojtották.

December 13.: Felavatták a maroslelei műfüves pályát, mely a helyi iskola virágoskertje helyén épült meg.

December 15.: Átadták az Almási iskola megújult tornacsarnokát.

December 20.: 670 milliót nyert a makói önkormányzat a piacfejlesztésre, az ipari park teljes közművesítésére és az Igazgyöngyök útja turisztikai pályázatra.

December 28.: Jégkorong fesztivált rendeztek Makón.

December 30.: 175-en vettek részt az eső ellenére a makói szilveszteri futáson.