Kiemelt hírek Makó Színes

Akteke Sabri és Akteke Soner Makó idei első újszülöttjei

A két kisfiú közül Sabri, az idősebb tegnap este háromnegyed 11-kor született a makói kórházban, öccse, Soner 7 perccel később követte. Az ikrek és édesanyjuk jól vannak. A képen az ikrek és édesanyjuk.

Korom András – Makó

Nagy az öröm a makói immár négygyermekes makói családban, hiszen tegnap, azaz szerdán késő este, 7 perc különbséggel megszülettek a makói kórházban az ikerfiúk: Akteke Sabri és Akteke Soner. Mindkét baba 2050 grammal jött világra, s a hírre édesapjuk török édesanyja is Makóra utazik, hogy személyesen is lássa őket.

– Meglepődtünk, amikor az ultrahangos vizsgálat megmutatta, hogy egyszerre két kisfiunk is lesz, de persze örültünk neki – árulta el a gyermekek édesanyja, Erdélián Alexandra. A korábban a Hagymatikumban dolgozó anyuka egyébként gyakorlott anya, hiszen az ikreket odahaza már várja két csöppség, a 3 éves kislány: Islim Fatma és a 2 esztendős kisfiú Yulus Emre, ezért nem volt fontos a családjuk számára, hogy fiuk vagy lányuk születik, csak az, hogy egészségesek legyenek.

A kívülálló számára teljesen egyforma ikerfiúkat az édesanyjuk természetesen meg tudja különböztetni. Azt mondta, hogy Sonernak nincs tűzfolt a fején, bátyjának viszont van. A gyermekek édesapja – a nevekből kitalálható – török és jelenleg sofőrkén dolgozik.

– Nagyon örül ő is a gyerekeknek. A családjában gyakoriak az ikergyerekek, testvérei is ikerként születtek, de ők csecsemőkorukban meghaltak, illetve a férjem testvére fiúgyerekei is ikrek – mondta az anyuka, aki arra számított, hogy kisfiai még a mostaninál is kisebb súllyal születnek, bár 37 és fél hétre jöttek a világra.

– Tegnap egy vizsgálatra jöttem be a kórházba, s szóltam, hogy alighanem meglesznek a babák. Előre megéreztem, ahogy azt is, hogy fiúk lesznek – tette hozzá az édesanya, aki szülei már látták a babákat, s anyukája egyenesen szabadságot vett ki, hogy otthon maradjon a nagyobb gyerekekkel. – Anyósom, aki eddig csak az internet segítségével látta a legújabb unokáit, a hétvégén érkezik Törökországból, hogy személyesen is gyönyörködhessen bennük, s segítsen a családunknak- tette hozzá az immár négygyermekes Erdélián Alexandra.