Kiemelt hírek Makó

Ez is történt Makón 2017-ben – november

1,4 milliárdból fejlesztik az Almási iskolát, 280 milliót nyert a város a Csipkesor fejlesztésére, 200-an ünnepelték a 20 éves ENI-t, Aranyanyu díjat kapott a makói kórház szakasszisztense és 800 baromfit osztottak ki Apátfalván.

MH-Makó

November 2.: Makovecz Benjámin, a Makona ügyvezetője és Gerencsér Judit tervező mutatták be a Hagymatikum bővítés terveit a Nyugi bárban rendezett kerekasztal beszélgetésen.

November 4.: 4 millió forint vissza nem térítendő támogatásból korszerűsítették a az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület épületét. Még napelemeket is raktak a ház tetejére.

November 7.: 280 millió forintot nyert Makó a Csipkesor felújítására. Ez nem érinti a magánkézben lévő lakásokat, csak az üzletsort és a parkosított részt.

November 10 .: 1,4 milliárd forintból fejlesztik az Almási iskolát, mely új épületszárnyat is kap – hangzott el Lázár János, az iskolában rendezett fórumán.

November 11.: Kétszázan ünnepelték ENI-t fenállása 20. évfordulóját.

November 13.: Fiatal felnőttek gondozóházának kialakítására kezdett gyűjtésbe a makói Angyalsóhaj Alapítvány. A kiszemelt épület az egyházi tulajdonban álló Szent István tér 9. számú ház. Saját koreográfiával versenyezte a Hagymaházban a VargaBalett táncosai, akik 17 produkciót vittek színre a IV. Növendék Koreográfus Versenyen.

November 15.: A MA-TÉR Ifjúsági Egyesület közbenjárásával, illetve a DUOCOR Ipari Bt. és a Váll-Ker Kft. felajánlásának köszönhetően 150 ezer forintból újulhattak meg a Búza utcai bölcsőde udvari játékai.

November 16.: Aranyanyu-díjat kapott az egészségügyi szakdolgozó kategóriában Molnárné Gardi Katalin a makói kórház szakasszisztense.

November 17.: Ötfogásos lakomát rendeztek a Hagymatikum Nyugi bárjában Márton-nap alkalmából.

November 18.: Megyei Príma-díjat kapott Szentpéteri Csilla, makói származású zongoraművész a Vállalkozók Országos Szövetsége megyei gálaestjén. Rózsával áldották meg a kenyeret a SZIGNUM bálján.

November 22.: Elkészült a makói és a vásárhelyi tagkórházak napelemparkjának bővítése, melynek köszönhetően évi 4,5 millió forintot spórolnak meg az áramszámlán. Ezt az összeget a betegellátás körülményeinek javítására fordítják.

November 23.: Tíz óvodás csapat vett részt az Almási iskola tornatermében rendezett Kölyökolimpián.

November 24.: 800 baromfit és sárgarépát osztottak a rászorultaknak Apátfalván.

November 26.: Egy kisbuszt kapott 25. születésnapjára a makói máltais csoport.

November 27.: Hivatalosan is befejeződött a 106 milliós makói járdaprogram.

November 29.: 62 éves korában elhunyt Szabó „Sonka” László, a magyar férfi kézilabda-válogatott klasszisa.