Kiemelt hírek Makó

Egy rossz ablakkeret miatt csúszik a Hagymaház felújítása

Korábban nem érkezett meg időben a tetőfedő pala, most pedig egy szétmállott, egyedi készítésű ablakkeret késlelteti a Hagymaház felújításának befejezését.

Korom András – Makó

Eredetileg szeptember 30-ig, majd egy szerződésmódosítás után november 30-ig kellett volna befejeznie az Építészmester Zrt-nek 1998-ban épült Hagymaház tetőszerkezete 130 milliós felújítását, de azzal máig sem végeztek. Az első csúszás oka az volt, hogy a kivitelező csak későn kapta meg a megrendelt, Németországból származó palát. Emiatt módosította a város – a kivitelező kezdeményezésére – a Hagymaház felújításának eredetileg szeptember 30-i befejezéséről szóló szerződést november 30-ra.

Csakhogy a munkálatokkal máig nem végeztek, pedig a Hagymaház október 1-je óta ismét működik.

Farkas Éva Erzsébettől ismét megkérdeztük, vajon mi miatt húzódtak el a munkálatok, s mikorra fejeződnek be. A polgármester elmondta, hogy a főbejáratnál kiemeltek egy üveglapot, hogy azt megtisztítsák, s akkor derült ki, hogy az azt tartó egyedi készítésű tok szétmállott. Újat kellett redneni a gyártótól. A város első embere hozzátette, december 15-én szerették volna átadni a felújítás után a Hagymaházat, most reméli hogy ezt január végén tudják megtenni.

De hallgassa meg pontosan mit mondott a makói polgármester:

One Response

  1. Hát igen,nincs gazdája a város tulajdonában lévö ingatlan állománynak.Miért is rohadt szét a keret?És most ugyan azt a hibát követik el

Comments are closed.