Kék hírek Térség

Szobáztatott – most bíróság elé állhat

Vádat emelt az ügyészség azzal a nővel szemben, aki tavaly novembere elején ismerősével megállapodott abban, hogy lakásában prostitúciót folytathat. A kép illusztráció.

MH-kék hírek

A vádirat szerint a vádlott édesanyjával és testvérével élt egy önkormányzati lakásban Csongrádon, akihez tavaly november elsején odaköltözött egy ismerőse és a vádlottal közös szobában lakott. A lakásba költöző ismerős közölte a vádlottal, hogy ő pénzért szexuális tevékenységet végez, korábban ezt csinálta Svájcban is és jelenleg is ebből kíván megélni. Ennek érdekében a vádlott telefonjának segítségével a nő regisztrálta magát egy internetes oldalon és ott különböző szexuális tevékenységeket vállalva hirdette magát. A vádlott ehhez hozzájárult és megállapodtak abban, hogy a szobáját átengedi a hozzá költöző nőnek azért, hogy vendégeket tudjon fogadni. A megállapodásnak megfelelően tavaly november elején több napon keresztül az internetes hirdetésre jelentkező férfivendégek keresték fel a vádlott lakását, ahol az oda költöző ismerőssel szexuális kapcsolatot létesítettek pénzért.

A lakásban lakó többi személy nem tudott arról, hogy a vádlott és az oda költöző ismerős között milyen megállapodás köttetett.

A járási ügyészség a vádlottat az épület rendelkezésére bocsájtásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.