Kiemelt hírek Makó

Az idén felújítják a Maroslele-Makó közti utat és a makói Maros-hidat is

Új burkolatot kap a Makó-Maroslele közti út és a Maros-híd és Kövegynél is útfelújítás lesz. Idén az országban összesen 548 helyszínen végez útfelújítást a Magyar Közút Zrt., köztük 3 érinti a makói térséget is.

Korom András – Makó

Immár bizonyossá vált, hogy az országosan összesen 548 idei útfelújítás körül három biztosan érinti a makói térséget, sőt kettő közvetlen a várost is.

A legnagyobb jelentőségű ezek közül, hogy várhatóan tavasszal kezdődik meg a Maroslele-Makó 10,7 kilométeres útszakasz burkolatfelújítása (és ezzel közel párhuzamosan a Makót Maroslelével és Vásárhellyel összekötő kerékpárút építése. Az út ezen része hasonlóan rettenetes állapotban van, mint volt a földeáki út fele, melyen ma mindenféle döccenő nélkül lehet közlekedni

Szintén a közlekedést segíti és szintén közvetlen érinti Makót, a 112 méteres Maros-híd felújítása, melyen az idén sarut és a dilatációs szerkezetet cserél a Magyar Közút, a most induló hídfejlesztési program keretében.

De útburkolat javításon esik át Gyula-Pitvaros-Makó önkormányzati út 1160 méter hosszan. Ez az útfelújításokat megjelölő térkép szerint Kövegyet érinti.

Kék és zöld csíkokkal az idei útfelújítások. Makót, Maroslelét és Kövegyet is érintik.