Kiemelt Makó

Az idén felújítják a Maroslele-Makó közti utat és a makói Maros-hidat is

Új burkolatot kap a Makó-Maroslele közti út és a Maros-híd és Kövegynél is útfelújítás lesz. Idén az országban összesen 548 helyszínen végez útfelújítást a Magyar Közút Zrt., köztük 3 érinti a makói térséget is.

Korom András – Makó

Immár bizonyossá vált, hogy az országosan összesen 548 idei útfelújítás körül három biztosan érinti a makói térséget, sőt kettő közvetlen a várost is.

A legnagyobb jelentőségű ezek közül, hogy várhatóan tavasszal kezdődik meg a Maroslele-Makó 10,7 kilométeres útszakasz burkolatfelújítása (és ezzel közel párhuzamosan a Makót Maroslelével és Vásárhellyel összekötő kerékpárút építése. Az út ezen része hasonlóan rettenetes állapotban van, mint volt a földeáki út fele, melyen ma mindenféle döccenő nélkül lehet közlekedni

Szintén a közlekedést segíti és szintén közvetlen érinti Makót, a 112 méteres Maros-híd felújítása, melyen az idén sarut és a dilatációs szerkezetet cserél a Magyar Közút, a most induló hídfejlesztési program keretében.

De útburkolat javításon esik át Gyula-Pitvaros-Makó önkormányzati út 1160 méter hosszan. Ez az útfelújításokat megjelölő térkép szerint Kövegyet érinti.

Kék és zöld csíkokkal az idei útfelújítások. Makót, Maroslelét és Kövegyet is érintik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.