Nyolcszázan ünnepelték Makón az idősek napját, kétezer szurkoló jelenlétében avatták fel az Erdei téri sportkomplexumot, majd játszott a Makó FC a Fradi ellen, 8,8 milliárdot kért Makó a fürdőfejlesztésre, palacsintafesztivált rendeztek a SZIGNUM-ban és újraavatták a II. világháborús emlékművet.

MH-Makó

Október 1.: A rejtélyek zárkáját is átadták a földeáki újrahasznosított napon.

Október 3.: 2020. június 4-től Csongrád-Csanád megye nevet veszi fel Csongrád megye. Az erről szóló határozat módosítását Lázár János egyéni képviselői indítványra ellenszavazat nélkül fogadta el a parlament. A megyenév módosítás makói civil kezdeményezésként indult.

Október 5.: A kandallógyártás rejtelmeivel ismerkedtek a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos diákok a Váll-Ker Kft-nél. Az MSZP megerősítette: Botka László miniszterelnök-jelölti lemondása ellenére is Rója István marad a szocialisták országgyűlési képviselő-jelöltje.

Október 7.: Nyolcszázan ünnepelték az Idősek Napját a makói Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Október 8.: A makói görögkatolikus templom felszentelésének évfordulóját ünnepelték délelőtt. A búcsúi Szent Liturgitát Kocsis Fülöp érsek-metropolita vezette. Kétezer szurkoló előtt avatták fel a 402 millióból modernizált Erdei téri sportkomplexumot. A Makó FC a Fradival játszott ez alkalommal barátságos mérkőzést.

Október 9.: 139 ezer forint gyűlt össze azon a csanádpalotai jótékonysági koncerten, melyet a 2 éves Varga Patrik Bence megsegítésére rendeztek.

Október 13.: A makói képviselő-testület 9 igen, 0 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett (ez utóbbit Zeitler Ádám, Török Miklós és Gáspár Sándor tette) elfogadt a fürdőfejlesztéssel kapcsolatos határozatot. Azaz a város 8,8 milliárdot kér – vissza nem térítendő támogatásként – a kormánytól a fürdőbővítés befejezésére, illetve kéri a kormányt, hogy biztosítsa az uszodakomplexum működtetéséhez szükséges forrásokat. Hatvanan kerékpároztak Makón, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az emlőszűrés fontosságára.

Október 14.: Helyben készített babgulyást osztottak a Honvéd téri napon, melyen különböző fellépők és ugrálóvár is szórakoztatta a zömében környékbeli érdeklődőket.

Október 16.: Idősbarát önkormányzat címet kapott a makói önkormányzat. A díjat a pesti Uránia filmszínházban rendezett ünnepséget vehette át Farkas Éva Erzsébet polgármester Balog Zoltán minisztertől.

Október 21.: Megnyílt a Ma-Fi-A közösségi irodája a Csipkesoron. Párját ritkító emlékművet avattak Csanádalbertin, mely négy oldalán egy-egy tábla utal az I. és II. világháborúra, a 70 évvel ezelőtti csehszlovák-magyar lakosságcserére, és az 1956-os forradalom és szabadságharcra.

Október 22.: Meg kell tanítanunk a mai fiataloknak, hogy hősiességnek, a haza iránti elkötelezettségnek és a hősiességnek van jelentősége a hétköznapokban, hiszen következményei vannak és van jelentősége a nemzet jövőjét illetően is – jelentette ki Lázár János, a csanádpalotai megemlékezésen mondott ünnepi beszédében.

Október 23.: Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja emlékezett vissza az 1956-os eseményekre a makói megemlékezésen. Kiemelte, hogy a nemzet nagy pillanatai azért váltak ünneppé, mert lényegük mélyén nem az „én”, hanem a közösség állt. A kormánymegbízott a makói eseményekről is megemlékezett.

Október 28.: Jókívánságokkal teli palacsintafesztivált rendezett SZIGNUM Önkéntesek Szervezete az iskolában.

Október 31.: Átadták a 9,5 millió forintból felújított Csanád vezér téri II. világháborús emlékművet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest