Az apátfalvi kisfiú ma hajnali 2 óra 16 perckor 2450 grammal és 46 centivel született a makói kórházban. A negyedik gyerek a családban, édesapja azonban már nem örülhet neki, ugyanis fél éve elhunyt egy autóbalesetben.

Korom András – Makó

Három nagyobb, a 8 éves Szabi, az 5 éves Alex és a 3 éves Natasa várja odahaza legkisebb testvérét, a január elsején 2 óra 16 perckor a makói kórházban 2450 grammal és 46 centivel született első kisbabát, az apátfalvi Rózsa János Ignácot. A nagytesókra, míg az édesanyjuk és a kisöccsük haza nem mehetnek, a szomszédok vigyáznak, lévén a vajúdás megindulásakor ők voltak a legközelebb.

– Örülnek a gyerekek, hogy megszületett a kicsi – mondta édesanyjuk. A terhessége előtt Szegeden női ruha tervezőnek tanuló 29 éves Rózsa Anett elmondta: kicsit fáradtak mindketten, a baba és ő is. Hozzátette 31-én este 9-kor kezdett vajúdni, s a szülés rendben ment, köszönhetően Kovács Krisztián szülész-nőgyógyász és Kerekes Zsuzsanna szülésznő szakszerű segítéségnek.

– Az édesapjuk már nem érhette meg legkisebb fia születését, ugyanis fél éve volt egy autóbalesetünk, s abban meghalt. Így a kicsik félárván maradtak – mondta szomorúan az anyuka.

Az újszülöttnek az egész család örült, a rokonok, nagymamák, nagyapák, keresztszülők, az édesapa testvérei ma délután látogatták meg a csöppséget és az édesanyját a makói kórházban.

– Ha hazamegyünk az egész család segíteni fog, nem maradunk magunkra. Legelőször azonban örülünk majd egymásnak a gyerekekkel – tette hozzá Rózsa Anett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest