Szelfipontot állítottak a Hagymatikum elé, a hőség miatt beszüntették a munkát a gumigyár kazánházának dolgozói, megkezdődött az újvárosi rendelő modernizálása és kiderült, Rója István az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje.

MH-Makó

Augusztus 2.: 40 hallgatóval indult a Makói Összművészeti Szabadegyetem. Egy bérlettel jutalmazta fél évszázados Nagy Jenő hűségét a Hagymatikum. A makói nyugdíjas egy fél éves bérletet vehetett át Gergely Gábortól.

Augusztus 4.: Szelfipontot állítottak a Hagymatikum elé. A hatalmas, rikító színű építmény – ami Bertus-Barcza Anikó tervei alapján készült -, tökéletesen alkalmas arra, hogy magára vonja a figyelmet.

Augusztus 5.: Beszüntették a munkát a kazánház dolgozói a Continental makói gyárában, miután többen rosszul lettek a hőségben. A cégvezetés szerint a nagy melegben maximálisan figyelnek a dolgozókra. Baranyi Diána és Mari Gergő valóban egy pár, de nem az igazi esküvőjüket tartották, hanem a XVIII. Csanádpalotai lakodalmas főszereplői voltak.

Augusztus 07.: 33 millióból megkezdődött az újvárosi rendelő korszerűsítése.

Augusztus 11.: Ötletesen oldották meg Királyhegyesen a párakaput: közlekedési táblára helyeztek ki egy párakészítőt. Bárki hűsölhetett alatta.

Augusztus 13.: 200 ezer forint gyűlt össze a 2 éves Varga Patrik Bence genetikai vizsgálatához a csanádpalotai jótékonysági koncerten. Josh, Pély Barna, Tolvai Reni, népzenészek és néptáncosok valamint Csóka Bandi zenekara is szórakoztatta a XIX. Csanádpalotai Napok résztvevőit.

Augusztus 19.: Több ezren vette részt a Hagymatikum Rádió 88 partiján.

Augusztus 20.: Díszpolgárokat is köszöntöttek a városi ünnepségen. Díszpolgári címet vehetett át Kotormán István lelkész-igazgató és Béres György karnagy, tanár és nyugalmazott plébános. Rédai Ferencné arany, Marsi Istvánné, Sonkovits Árpádné és Szabó Lajos gyémánt-, míg Ábrahám Imre Józsefné vasdiplomát vehetett át.

Augusztus 21.: Rója István, a József Attila Gimnázium volt igazgatója a szocialisták országgyűlési képviselőjelöltje a makói vásárhelyi választókerületben a jövő évi parlamenti választásokon – jelentette be Botka László miniszterelnök-jelölt.

Augusztus 26.: Meglepetéspartival ünnepelték a 80 éves Szentpéteri Jánost. A mai nevén Galamb iskola egykori igazgatóját a múzeumi T-Ford szállította volt munkahelyére, ahol már az utcán egykori tanítványai, ismerősei és szerettei köszöntötték. Persze az ünnepelt már sejtett valamit a Szentpéteri Csilla által szervezett meglepetésből, hiszen Makón semmi sem marad titokban.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest