A Magyar Közlönyben megjelent lista alapján a makói kistérség több települése is támogatásban részesült. Belterületi utakat, önkormányzati intézményeket újíthatnak fel belőle (Borítóképünk a korábbi csanádalberti közmeghallgatáson készült).

Nagy Szabolcs – Térség

Csanádalberti, Kiszombor, Maroslele és Pitvaros is fejenként mintegy 15 millió forint támogatást kapott a kormánytól. A Magyar Közlönyben megjelentek alapján utóbbi három településen a 85 százalékos támogatással valósulhat meg belterületi utak, járdák felújítása.

Pitvaroson a Deák Ferenc utca burkolata újul meg, ez már több mint 30 éves, a műszaki állapotát nagymértékben rontotta az utóbbi tíz évben rendszeresen jelentkező belvíz, tájékoztatta portálunkat Radó Tibor, a település polgármestere.

Csanádalberti az elnyert forrást az önkormányzat épületének belső felújítására költi majd, az ő esetükben a támogatás 95 százalékos.

– Amióta nálunk van a négy környező település közös hivatala, az alkalmazottak száma is megnőtt. Többek között a vizesblokkot és a konyharészt bővítjük majd – tudtuk meg Csjernyik Zoltán polgármestertől.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest