Az esős idő sem tántorította el a futókat, akik vállalták a távot a Hagymatikum körül. Az élményfutást tombola követte, amelyen a helyezési számmal lehetett részt venni, de az első helyezettek sem távoztak üres kézzel.

Kiss Dániel – Makó

A hagyománnyá vált szilveszteri futáson két kategóriában lehetett nevezni: a gyerekek egy, az idősebbek két kört futottak a fürdő körül. A rajthoz állt Gergely Gábor is, a Hagymatikum igazgatója, aki családjával vett részt. – Szeretjük ezt a mozgást, amúgy is naponta focizunk, otthon is. Próbálok hetente egyszer kijutni a töltésre, Apátfalva felé a gátőrházig elkocogok, meg vissza, nem versenytempóba, de hogy mégis egy kicsit készüljünk akár erre a napra. – mondta el a futás előtt.

A sporteseményen nem csak makóiak vettek részt, volt, aki Budapestről érkezett, ráadásul nem is egyedül. – Tegnap voltunk fürdeni egyet a Hagymatikumba, ott láttuk, hogy lesz a futás, páran szívesen futnak, a felnőtteket is elcsaltam, hogy lehet sétálni, jöjjenek ők is kimozdulni, meg jöttek a gyerekek is, családokkal vagyunk, körülbelül 30-an – mondta el Brunner Róbert, aki már második szilveszterét tölti Makón.

Fiatalok és idősebbek is futottak, a legfiatalabb résztvevő babakocsiban érkezett, hiszen Nagy Csinszka még egy éves sincs. A legidősebb futót sokan ismerhetik, hiszen veteránnak számít a 74 éves Sebők Árpád, aki a kezdetek óta részt a szilveszteri futásokon. – A mozgásigényem nagyon nagy, tehát szeretek, nem létezek anélkül, hogy ne mozogjak, ilyenkor télen heti három külső, három szobai edzésem van – árulta el, mikor arról érdeklődtünk, hogy mi hajtja ennyi idősen. Hozzátette, hogy a mai napig részt vesz versenyeken, és jövőre is folytatni fogja.

Az idősebb kategória győztese a 18 éves Veres Roland lett, akit a kick-box sport kedvelői jól ismerhetnek, hiszen világszínvonalon teljesít, sőt, az idei évben sporttörténelmet is írt teljesítményével. Nem ő volt az egyetlen kick-box-os, a makói csapat edzője, Loós Csaba és több tanítványa is részt vett a futáson, köztük a 9 éves Szabó Hanna Panna is, aki elárulta, hogy egy éve sportol, és nagyon szeret versenyekre járni. A fiatalabb kategória győztese Molnár Richárd lett, aki a Kálvin iskola harmadik osztályos tanulója. Második alkalommal állt rajthoz, tavaly harmadikként végzett, idén viszont sikerült az első helyet megszereznie.

Az első helyezettek pezsgőt, illetve gyerekpezsgőt kaptak, akárcsak a legfiatalabb és legidősebb futó, de a szerencsések sem távoztak üres kézzel, hiszen a tombolán többek között hátizsákot és Hagymatikum belépőt nyerhettek, illetve pogácsa és forró tea várta az megfáradt sportolókat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest