Ünnepi hangulatban tartottak színházi, zenés estet a nagyközség színháztermében. A dalok mellett a hangszeres játék és a tánc sem maradt el.

Kiss Dániel – Kiszombor

A művelődési ház felújítása miatt a hagyományosan advent első vasárnapján tartott rendezvény az idei évben a két ünnep között került megrendezésre. A héten még zajlottak a munkálatok, de az előadás napjára készen állt a művelődési ház. Az esten felléptek a Szegedi Nemzeti Színház színészei is, akik ünnepi hangulatot varázsoltak előadásukkal. Szilágyi Annamária színművész elárulta, hogy szeretnek ide járni, mindig szívesen jönnek a településre.

Az estet tovább színesítette a Suhancok táncegyüttes előadása. Németh György Attila a csapat egyik táncosa elmondta, hogy a csapat egy gimnáziumi baráti körből alakult, és hogy bár a mostani előadáson négyen voltak, több tag alkotja a csapatot. Király Tamás táncos elárulta, hogy egy akusztikusabb cigány táncot és egy swing elemekkel bővített néptáncot hoztak a mai rendezvényre.

– Alapvetően az a célunk, hogy magát a hagyományokat egy kicsit közelebb vigyük a fiatalokhoz. Azt vettük észre, hogy ezt úgy tudjuk legjobban elérni, hogyha zeneileg kicsit változtatunk a bevett népzene kategórián, és egy kicsikét nyitunk más zenei stílusok felé is – tette hozzá.

Hárfán játszott Patkós Maya és Patkós Mariann, Rákai András kísérte az elhangzó énekeket zongorán. A színházi előadást vacsora követte a Rónay Kúriában. Az estet az önkormányzat közreműködésével a Kiszomborért Alapítvány és a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör szervezte.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest