Czirbus Gábor alpolgármester, Gergely Gábor a Hagymatikum igazgatója és Kovács Gábor sportszervező tartott sajtótájékoztatót a december végi, illetve januári programokról.

Kiss Dániel – Makó

A szilveszteri futás idén sem marad el: a fürdő körül a kisebbek egy kört futnak majd, az idősebbek pedig kettőt, ez körönként 750 méteres távot jelent. Nem verseny, hanem élményfutás, ahol a legfiatalabb futó gyerekpezsgőt kap, a legidősebb pedig pezsgőt, az első helyezettek pedig különdíjban részesülnek. A célt elérve mindenki megkapja a helyezési számát, amely tombolaként fog funkcionálni, ahol értékes nyeremények találnak majd gazdára. A futás után forró tea és pogácsa várja az érdeklődőket. – Bízom benne, hogy sokan fognak majd részt venni, semmiféle előképzettség, edzettségi állapot nem szükséges hozzá – mondta el Kovács Gábor sportszervező, aki azt is hozzátette, hogy Czirbus Gábor alpolgármesterrel, illetve Gergely Gáborral, a Hagymatikum igazgatójával együtt részt vesznek majd a futáson. A rajt 10 órakor lesz, a szervezők viszont kérik az érdeklődőket, hogy érkezzenek hamarabb a regisztráció miatt.

A délelőtti futás után este a fürdőn belül folytatódnak a programok: egy zártkörű, exkluzív évzáráson vehet részt az az 500 fő, akik elég gyorsan lecsaptak a jegyekre. Mindössze két hét alatt fogytak el a helyek, ráadásul idén a külföldiek mellett nagyobb számban lesznek magyar vendégek. A résztvevőket welcome drink, svédasztalos vacsora, habfürdő, diszkó és élőzene várja két helyszínen, az évet pedig a Roy & Ádám Trió fogja zárni.

Januárban a sport kedvelői részt vehetnek az V. Givaudan Kupán, amelynek jelentkezési határideje január 3-án 15 órakor ér véget. Három kategóriában lehet nevezni: Nyílt, 35+ korosztály, 45+ korosztály. A nevezési díjat (22.000 forint) a Maros-menti Utánpótlás Futball Klubban vagy a helyszínen lehet fizetni. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban fognak zajlani a mérkőzések, szombaton és vasárnaponként. Az első három helyezett csapat érem, oklevél és serleg díjazásban részesül, ráadásul a bajnok csapat tagjai a Hagymatikum jóvoltából csoportosan pihenhetik ki a mérkőzések fáradalmait a fürdőben. 15 fő játékos nevezhető, az első mérkőzést követően pedig nem változtatható meg a névsor. A mérkőzések január hatodikán, szombaton indulnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest