A makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola segítségét kérte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete abban, hogy egy rövid filmen keresztül mutassák be, mi a helyzet Európa ezen részén agrárinformatikai téren. 

Tanács Dóra Gréta – Makó

– Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete egy regionális konferenciát rendez Olaszországban, amelyre egy kisfilmet szeretnének készíteni. A FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) magyarországi kapcsolattartója keresett meg, hogy elképzelhetőnek tartanák, hogy Makón forgassanak egy reklámfilmet. Ebben azt szeretnék bemutatni, hogy mi a helyzet Európa ezen részén agrárinformatikai téren. A felkérést mi elfogadtuk, egyelőre itt tartunk. Egy jól felszerelt sertéstelep, egy szarvasmarha telep és egy mezőgazdasági cég, valamint az iskola vállalta, hogy szerepelnének ebben a kisfilmben. Ha ránk esik a választás, itt forgatnák le a bemutatófilmet januárban. 2018 elején születik erről döntés, de már maga a felkérés is nagy öröm, még ha nem is hozzánk jönnek végül. – mondta el portálunknak Horváth Zoltán.

https://www.facebook.com/FIMA.feriazaragoza/videos/1560602800652054/

Ehhez hasonló reklámfilm készülne, többek között makói szereplőkkel

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatója hozzátette, egy pár perces rövidfilmről van szó, amelyet az állattartó telepeken, valamint növénytermesztő telepeken forgatnának, hiszen a télen kint a földeken nem fognak tudni szántani, aratni, de bent nagyon is van munka. Ezzel Makó ismét bekerülhet a világ vérkeringésébe a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolán keresztül.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest