Hírek Kiemelt hírek Makó

Agrárinformatikai reklámfilmet forgatnának Makón

A makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola segítségét kérte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete abban, hogy egy rövid filmen keresztül mutassák be, mi a helyzet Európa ezen részén agrárinformatikai téren. 

Tanács Dóra Gréta – Makó

– Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete egy regionális konferenciát rendez Olaszországban, amelyre egy kisfilmet szeretnének készíteni. A FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) magyarországi kapcsolattartója keresett meg, hogy elképzelhetőnek tartanák, hogy Makón forgassanak egy reklámfilmet. Ebben azt szeretnék bemutatni, hogy mi a helyzet Európa ezen részén agrárinformatikai téren. A felkérést mi elfogadtuk, egyelőre itt tartunk. Egy jól felszerelt sertéstelep, egy szarvasmarha telep és egy mezőgazdasági cég, valamint az iskola vállalta, hogy szerepelnének ebben a kisfilmben. Ha ránk esik a választás, itt forgatnák le a bemutatófilmet januárban. 2018 elején születik erről döntés, de már maga a felkérés is nagy öröm, még ha nem is hozzánk jönnek végül. – mondta el portálunknak Horváth Zoltán.

Ready for FIMA 2018

Ready for FIMA 2018 ???The largest showcase of the agricultural world in 2018Professionals from five countries have their appointment from 20 to 24 February at Feria de Zaragoza (Spain)#FIMA2018 www.fima-agricola.es

Közzétette: FIMA 2018 – 2017. december 13.

Ehhez hasonló reklámfilm készülne, többek között makói szereplőkkel

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatója hozzátette, egy pár perces rövidfilmről van szó, amelyet az állattartó telepeken, valamint növénytermesztő telepeken forgatnának, hiszen a télen kint a földeken nem fognak tudni szántani, aratni, de bent nagyon is van munka. Ezzel Makó ismét bekerülhet a világ vérkeringésébe a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolán keresztül.