Csütörtökön 10 és 15 óra között rendezték meg első alkalommal a Jégkorong Fesztivált a Makói Jégpályán. Bemutatók és oktatás mellett teával, zenével és apró meglepetésekkel várták az érdeklődőket.

Tanács Dóra Gréta – Makó

Bemutatókkal, próbajátékkal, korcsolya oktatással, védőfelszerelés próbával, valamint teával, zsíros deszkával, zenével és apró meglepetésekkel várták csütörtökön 10 órától a Deák Ferenc utcában található Makói Jégpályán a fiatalokat és szüleiket.

– Ez alapvetően egy toborzó rendezvény, egyesületünk öt éve azért jött létre, hogy Makón életre keltsük az utánpótlás jégkorong nevelést. A kezdeti bukdácsolás után tavaly fogtunk ténylegesen neki egy szegedi edző segítségével. Az idei év áttörés, sok segítséget kapunk a Magyar Jégkorong Szövetségtől és a Szegedi Jégkorong Egyesülettől. A mi pályánkon a méreténél fogva U8-as és U10-es, valamint minicsoportokat tudunk nevelni, országos szinten nézve ekkora pályán kisgyermekek oktatását tudjuk felvállalni. Várhatón a felnőtt jégkorong is újraindul Szegeden majd. – mondta el Szabó István a Maros Téli Sportegyesület elnöke.

K. Kis Dávid körülbelül három évvel ezelőtt kezdett el jégkorcsolyázni, már ekkor megismerkedett a jégkoronggal is. A Kálvin Téri Református Általános Iskola negyedikes tanulója hobbiból jégkorongozik, jó kikapcsolódásnak tartja, néha édesapjával együtt járnak el korizni.

Naszradi Réka Kiszomboron él és itt is tanul, innen jár át a Makói Jégpályára. A 13 éves lány három éve kezdett el korcsolyázni, szintén hobbiból űzi ezt a sportot. Barátnőkkel is szokott jönni, de nagyrészt egyedül jár ide.

Szabó István szerint van igény erre a sportra Makón, két-három korosztályt tudnak indítani, remélik, hogy a 20-30 fős csoport össze fog jönni, illetve legalább két tornára is eljutnak. Minden fiatalt szeretettel vártak a rendezvényen, a korcsolyázás, illetve a jégkorongozás alapjait tanították a jelenlevőknek a Makói Jégkorong Fesztiválon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest