Ezrek tolongtak a makói majálison, 300-nál többen szimpátia tüntettek Rója István mellett, Vigh Vivien Mercédesz kapta az Angyalsóhaj Alapítvány elismerő oklevelét, aláírták az új könyvtár kivitelezési szerződését, „gombaleves” miatt került kórházba négy óvodás és felavatták az újjáépített makói országzászlót.

MH-Makó

Május 1.: Sportos lett a palotai majális, Ambrózfalván 13 bográcsban rotyogott a finomság, a Cimborák nyerték az apátfalvi főzőversenyt, Makón ezrek tolongtak a majálison.

Május 3.: Valamivel több mint 300-an vettek részt ma délután a Rója István melletti szimpátiatüntetésen, ott voltak az ellenzéki politikusok is, de nem szólaltak fel.

Május 5.: A Városnapon tüntették ki Makó kiválóságait: Makó Városáért Emlékplakettet kapott Galamb Erzsébet, Galamb József oldalági leszármazottja, Szűcs Péter, a SZIGNUM igazgatója és a Makói Úszóklub. Makó Város Emlékérmet kapott nevelésügyéért Sisák Tibor szaktanár, Stenszky Csaba testnevelő tanár, Hajdu Márta művésztanár, egészségügyéért dr. Jeszenszkyné dr. Makány Julianna háziorvos, dr. Kocsis Ernő szülész-nőgyógyász főorvos, biztonságáért Balogh Róbert tűzoltó parancsnok, közművelődéséért Börcsök Attila néprajzi gyűjteménykezelő.

Május 6.: Vigh Vivien Mercédesz vehette át az Angyalsóhaj Alapítvány elnökétől az elismerő oklevelet, illetve 50 ezer forint pénzjutalmat a JAG ballagásán.

Május 7.: 2 millió 350 ezer forint gyűlt össze Szentpéteri Csilla a makói kórház gyermekellátása javára rendezett jótékonysági hangversenyén.

 

Május 8.: Farkas Éva Erzsébet polgármester és Paragi István, az Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. vezérigazgatója aláírta az új városi könyvtárépület kivitelezési szerződését. Több mint 700 ajánlást adott le a palotai választási bizottságnak Nyergesné Kovács Erzsébet polgármesterjelölt. Tízszeresét, mint a minimum. Összesen hatan indultak a városvezetői székért folyó küzdelemben.

Május 9.: Újabb 380 millió forintot kap Földeák – jelentette be egy lakossági fórumon Lázár János.

Május 15.: Négycsillagos gyógy- és ötcsillagos élményfürdővé nyilvánították a Hagymatikumot.

Május 16.: Négy gyermek evett „gombalevest” a Szikszai óvodában. A kórházból másnap mind hazaengedték. Az udvaron talált gombákról kiderült, ártalmatlanok.

Május 23.: Vízibombával köszöntötte a nyarat a Velnök Diáktanács a villámcsődület nagy sikert aratott az arra járók között.

Május 25.: Buzás Péter volt polgármester a városházán kereste fel Farkas Éva polgármestert. Zárt ajtók mögött tárgyaltak, állítólag egy alapítvány ügyéről.

Május 27.: Lázár János országgyűlési képviselő, Kiss-Rigó László megyéspüspök és Martonosi György polgármester avatták fel a 30 millióból épült maroslelei műfüves pályát. Nagy sikerrel lépett fel a Magna Cum Laude a Kemencés Hagymás Grillfesztiválon.

Május 31.: Farkas Éva Erzsébet polgármester, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes avatta fel a Kovács Sándor képviselő javaslatára újjáépített makói országzászlót.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest