Veres Roland, többszörös világbajnok a szegedi Halker-KiralyTeam-mel és a makói csapattal együtt tartott nyílt napot az érdeklődőknek.

Kiss Dániel – Makó

Loós Csaba, a makói csapat edzője pár éve laikus szülőként látogatott el az edzőtáborokba, hiszen fia, Dominik is kick-boxol. Azóta Makón több mint 20 taggal működik a csapat, immáron egyesületként. A nyílt edzésen az érdeklődő szülők és gyerekek betekintést nyerhettek a sportág rejtelmeibe, kiváltképp a pointfighting-ba, amelyhez nem csak gyorsaság, de rendkívüli taktikai érzék is kell. Ez a harcmód leginkább a víváshoz hasonlít, hiszen egy találatig tart a küzdelem. Az edzésen nem csak a makói tagok vettek részt: többen Szegedről érkeztek, hogy bemutathassák a sportágat.

– Magyarországon ő az egyik olyan edző, aki igenis szeretné ezt a szakmát komoly szinten művelni, és ezért gondoltuk úgy, hogy a makói kick-box mellé állva a KiralyTeam adja a nevét és a szakmai segítséget Loós Csabának – mondta el Jároszkievicz Krisztián, a Halker-KiralyTeam és a makói klub alelnöke. Hozzátette, hogy csapatuk világszinten is kiemelkedő eredményeket tudhat maga mögött az elmúlt majd 20 évben, ezt rengeteg díj igazolja.

Az edzésen résztvevő 18 éves Veres Roland is komoly, világszintű elismeréseket szerzett már. Ötszörös felnőtt Európa- és világbajnokként úgy látja, hogy egyre népszerűbb a sport Magyarországon is – Büszke vagyok arra, hogy egy úgymond magyar nagykövetté nőhetek ki, hiszen a legeredményesebb férfi versenyző díját elnyerhettem idén, 2017-ben, amire nagyon büszke vagyok – mondta el Roland, aki teljesítményével sporttörténelmet is írt már, hiszen 4 felnőtt világbajnoki címet nyert egy világbajnokságon. Jelenleg pihen, de készül a következő évre, keresi az elérhető célokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest