Kiemelt hírek Makó

Ez is történt Makón 2017-ben – április

178-an neveztek a Virágos Makóért díjra, nem támogatta a képviselő-testület Rója István igazgatói pályázatát, csak két vásárhelyi cég pályázott a Hagymaház felújítására, agyonvertek egy makóit a belvárosban, 350 ezer forintot gyűjtöttek össze a II. Polgári Bálon a kórháznak, s megnyitottuk szerkesztőségünket.

MH-Makó

Április 1.: Bot(!)kóstolót rendezett a Nordic Walking Egyesület a földeákiaknak.

Április 2.: A Hagymaházban rendezett ünnepségen adták át a Virágos Makóért díjakat. 178-an neveztek rá.

Április 3.: Újra megnyitották a város által felújított Újvárosi Nyugdíjas Klubot. 56-an járnak ide. Trembeczky Károlyt választották Nagylak új alpolgármesterévé.

Megérkeztek Makóra a Munkácsy relikviák, köztük a festőművész majomfejes sétapálcája is.

Április 5.: Kiderült, hogy csak két vásárhelyi cég pályázott a Hagymaház 130 milliós felújítására. Makói nem is indult.

Április 8.: Portisch Lajos nemzetközi nagymester sakkozott a makóiakkal a Pulitzer emléknapon.

Április 9.: Egy szórakozóhely előtt kialakult vita hevében egy öt fős társaság egyik tagja egy férfit ököllel bántalmazott Makón. A sértett a helyszínen eszméletét vesztette, majd a kórházban elhunyt. Az elkövető ellen elfogatási parancsot adtak ki. Másnap hajnalban el is fogták.

Április 10.: Három nemzet, a makóiak révén a magyar, az izraeli nagykövet révén a zsidó, míg az amerikai nagykövetség tanácsosa révén az amerikai is fejet hajtott Pulitzer József emléke előtt a makói Pulitzer emléknapon.

Április 11.: Nagy Hajnal Csilla kapta a Költészet Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Makói Medáliák-díjat.

Április 15.: Rock & rollos tavaszköszöntőt rendeztek a Hagymatikumban.

Április 19.: Átadta a II. Polgári Bálon összegyűlt 350 ezer forintot Nagy Jenőnek, a makói tagkórház igazgatójának Czirbus Gábor, a Fidesz makói elnöke. Az összeget a gyermekellátás fejlesztése érdekében gyűjtötték.

Április 20.: Kiderült, hogy a tanév végén elköszönt Szűcs Péter, a SZIGNUM igazgatója. Egy évtized után tanárként dolgozik tovább.

Április 21.: Felavatták a 350 millió forintból megújult Galamb iskola épületét.

Április 22.: X-faktor válogatót rendeztek Makón. 111 illegális migránsra bukkantak a magyar és román rendőrök Csanádpalotánál egy teherautóban. Szent György napot ünnepelt a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat.

Április 23.: Apátfalván gyűltek össze a résztvevők a a Bökény Népe Kulturális és Harcművészeti Egyesület a X. Apátfalvi Íjásztalálkozóján.

Április 24.: A Szegedi út 2., azaz a sárga ház emeletén nyitottuk meg a Makó Híradó szerkesztőségét.

Április 26.: A makói képviselő-testület nem támogatta Rója István igazgatói pályázatát, annak ellenére sem, hogy a JAG vezetésére senki más nem pályázott.

Április 29.: Perneki László alpolgármester eldöntötte, hogy nem indult a csanádpalotai időközi polgármester választáson, melyet Kovács Sándor halála miatt írtak ki. Lázár János korábban bejelentette Nyergesné Kovács Erzsébetet ajánlja városvezetőnek.