178-an neveztek a Virágos Makóért díjra, nem támogatta a képviselő-testület Rója István igazgatói pályázatát, csak két vásárhelyi cég pályázott a Hagymaház felújítására, agyonvertek egy makóit a belvárosban, 350 ezer forintot gyűjtöttek össze a II. Polgári Bálon a kórháznak, s megnyitottuk szerkesztőségünket.

MH-Makó

Április 1.: Bot(!)kóstolót rendezett a Nordic Walking Egyesület a földeákiaknak.

Április 2.: A Hagymaházban rendezett ünnepségen adták át a Virágos Makóért díjakat. 178-an neveztek rá.

Április 3.: Újra megnyitották a város által felújított Újvárosi Nyugdíjas Klubot. 56-an járnak ide. Trembeczky Károlyt választották Nagylak új alpolgármesterévé.

Megérkeztek Makóra a Munkácsy relikviák, köztük a festőművész majomfejes sétapálcája is.

Április 5.: Kiderült, hogy csak két vásárhelyi cég pályázott a Hagymaház 130 milliós felújítására. Makói nem is indult.

Április 8.: Portisch Lajos nemzetközi nagymester sakkozott a makóiakkal a Pulitzer emléknapon.

Április 9.: Egy szórakozóhely előtt kialakult vita hevében egy öt fős társaság egyik tagja egy férfit ököllel bántalmazott Makón. A sértett a helyszínen eszméletét vesztette, majd a kórházban elhunyt. Az elkövető ellen elfogatási parancsot adtak ki. Másnap hajnalban el is fogták.

Április 10.: Három nemzet, a makóiak révén a magyar, az izraeli nagykövet révén a zsidó, míg az amerikai nagykövetség tanácsosa révén az amerikai is fejet hajtott Pulitzer József emléke előtt a makói Pulitzer emléknapon.

Április 11.: Nagy Hajnal Csilla kapta a Költészet Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Makói Medáliák-díjat.

Április 15.: Rock & rollos tavaszköszöntőt rendeztek a Hagymatikumban.

Április 19.: Átadta a II. Polgári Bálon összegyűlt 350 ezer forintot Nagy Jenőnek, a makói tagkórház igazgatójának Czirbus Gábor, a Fidesz makói elnöke. Az összeget a gyermekellátás fejlesztése érdekében gyűjtötték.

Április 20.: Kiderült, hogy a tanév végén elköszönt Szűcs Péter, a SZIGNUM igazgatója. Egy évtized után tanárként dolgozik tovább.

Április 21.: Felavatták a 350 millió forintból megújult Galamb iskola épületét.

Április 22.: X-faktor válogatót rendeztek Makón. 111 illegális migránsra bukkantak a magyar és román rendőrök Csanádpalotánál egy teherautóban. Szent György napot ünnepelt a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat.

Április 23.: Apátfalván gyűltek össze a résztvevők a a Bökény Népe Kulturális és Harcművészeti Egyesület a X. Apátfalvi Íjásztalálkozóján.

Április 24.: A Szegedi út 2., azaz a sárga ház emeletén nyitottuk meg a Makó Híradó szerkesztőségét.

Április 26.: A makói képviselő-testület nem támogatta Rója István igazgatói pályázatát, annak ellenére sem, hogy a JAG vezetésére senki más nem pályázott.

Április 29.: Perneki László alpolgármester eldöntötte, hogy nem indult a csanádpalotai időközi polgármester választáson, melyet Kovács Sándor halála miatt írtak ki. Lázár János korábban bejelentette Nyergesné Kovács Erzsébetet ajánlja városvezetőnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest