Kiemelt hírek Makó Színes

Kandallókat és tűzifát hozott a makóiak Jézuskája Kovács Erikáéknak

A Móra Ferenc Attila felhívására indult gyűjtésnek köszönhetően két kandallót és tüzelőt is kapott karácsonyra a makói Kovács Erika, aki egymaga neveli 17 éves agykárosodással született kislányát Dorinát. Most már nem kell a fűtetlen szobában dideregniük. A képen Móra Ferenc Attila és Kovács Erika.

Korom András – Makó

Kovács Erika és családja sanyarú sorsáról a Délmagyarország írt először. A négygyermekes édesanya válása óta egyedül neveli 17 éves, agykárosodással született Dorina lányát. Miután az állandó felügyeletre és ápolásra szorul, így az édesanya dolgozni nem tud, így 67 ezer forintból élnek. Ebből 15 ezret fizet az eszközkezelőnek a lepusztult parasztházért, amit attól bérelnek. 26 éves fia munkanélküli, a 24 éves Szegeden fodrász, míg a legkisebb még csak középiskolás. Volt férje szerény összegű gyermektartást fizet. Szülei pedig már elhunytak, így nincs, aki segítsen nekik.

Dorina játékokat és ruhákat kapott.

A család története meghatotta az olvasókat. Köztük Móra Ferenc Attilát, aki felhívására többen is segítő kezet nyújtottak az családnak. Ennek köszönhetően két vadonatúj kandallót és tűzifát kaptak még karácsony előtt.

– Köszönjük az önzetlen pénzadományokat, melyek lehetővé tették, hogy ne fagyoskodjanak. Külön köszönet Fodor Katának, Lénárt Vandának, Ádok Zsanettnek, Egyed Ildikónak és mindenkinek, aki megmozdult ez ügyben – tudtuk meg Móra Ferenc Attilától. A családnak az egyik kandallót a Váll-ker Kft. adományozta, a másikat és a hozzávaló 28 mázsa fát – a gyűjtött pénzből – a szervezők vásárolták. – Czirbus Gábor alpolgármester pedig magánszemélyként 10 mázsa fát, illetve gyermekruhákat és játékokat ajándékozott a családnak – tette hozzá Móra Ferenc Attila.