Hírek Kiemelt hírek Makó

Hogy állnak az Erzsébet utalvánnyal a képviselők?

Több makói is panaszkodik a közösségi oldalakon, hogy nem kapták meg az utalványt karácsony előtt. Toldi Jánost név szerint is említik, a képviselő elismerte portálunknak, hogy nem végzett még.

Nagy Szabolcs – Makó

A 70 év fölötti idősek ebben az évben is kapnak az önkormányzattól is Erzsébet utalványt, nem csak a kormánytól. Ennek összegét idén 5 ezer forintról 10 ezer forintra emelte a városvezetés. Míg az államtól kapottat a posta kézbesíti, azt, amit a város ad, az önkormányzati képviselőknek személyesen kell kézbesítenie, összesen 3314 idős számára.

Közösségi oldalakon azonban többen is panaszkodtak, hogy ez nem történt meg karácsony előtt. Toldi Jánost név szerint is megemlítik, van, aki szerint ráadásul a képviselő cinikusan reagált, amikor ezt megkérdezték tőle. A hozzászólók ezt a sértő hangnemet is kifogásolták tőle.

„Nem akarok ünneprontó lenni, de a cinizmusnak is van határa!! Szombaton gyertyagyújtáskor, Anyukám megkérdezte a képviselőurat, hogy mikor hozza az Erzsébet-utalványt? A válasz az volt hogy, “Úgy döntött a Jézuska, hogy az én karácsonyfám alá teszi’ ” Többen nem kapták meg a környéken, és panaszkodnak, fel vannak háborodva!!!” – áll a posztban.

Megkérdeztük Toldi Jánost, mennyi Erzsébet utalványt nem vitt még ki, és mi ennek az oka. Az önkormányzati képviselő portálunknak elismerte, hogy nem fejezte még be a kihordást, a 472-ből körülbelül 80 van még hátra.

– Elismerem, hogy csúsztam, és tudomásul veszem, hogy vannak olyanok, akik szólnak ezért. Tudomásom szerint 5-6 ember jelezte, hogy nem voltam még odaadni az utalványt. A többiek tudom, hogy megcsinálták, de én minél kevesebbet szeretnék visszavinni, hogy az önkormányzatnál vegyék át. A tavaly mindössze 5 ember volt, akit nem tudtam személyesen elérni – mondta el a képviselő.

One Response

  1. Nem prpfilom senki megvédése,János az egész csapatból ,aki a múltba is becsülettel az emberek a választók érdekeit képviselte.A humorával voltak,vannak gondok.

Comments are closed.