Kiemelt hírek Makó

Ez is történt Makón 2017-ben – március

Március elején kitört a makói kórház kanyarójárványa, két olimpikon is Makóra látogatott, disznókörömből itták a pálinkát Apátfalván, Buzás Péter háromszáz nőt köszöntött egy este, Locskai Zoltán választották Nagylak polgármesterévé, konzultáció indult a Hagymatikum bővítéséről és különös balesetet okozott egy traktor a Tesco körfogalomnál. A címlapképen érkezik a vakcina a makói kórházba.

MH-Makó

Március 2.: 25 ezer belépőt ad a Csongrád megyei véradóknak a Hagymatikum, mintegy 50 millió forint értékben – jelentette be Gergely Gábor, a Hagymatikum Gyógyfürdő igazgatója. Örök nyugalomra helyezték Kovács Sándort, Csanádpalota polgármesterét.

Március 3.: Wichmann Tamás, kilencszeres kenu világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, és Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó edző látogatott el a makói Almási, majd a Szikszai iskolákba, hogy népszerűsítse a sportolást.

Március 4.: Disznókörömből is ittak pálinkát az apátfalvi Hagyományőrző Csoport disznóvágásán. Egy romániai beteg által behurcolt kanyarójárvány miatt lezárták a makói kórházat. A betegeket Orosházára, Szegedre és Vásárhelyre irányították át. A járóbeteg ellátás zavartanul folytatódott. A dolgozókat szűrték és védőoltást is kaptak.

Március 5.: 18 városból érkeztek résztvevő a makói aerobik diákolimpiára.

Március 6.: Csupán háromszázan fértek be a makói szocialisták a Glorius Vigadóban rendezett nőnapi ünnepségére, azokkal együtt, akik az előtérben elhelyezett vetítésen át követték Buzás Péter köszöntőjét és a műsort.

Március 8.: Az autós forgalmat akadályozó útzárat helyeztek el a makói belvárosi temetőben. Az eszköz a Kálvária utcai sírkert útjainak további minőségromlását kívánja megakadályozni.

Március 11.: Pálinka- és kolbászmustrát rendeztek ma délután a földeáki művelődési házban. Az érdeklődők 51-féle pálinkát és 29-féle kolbász kóstolhattak meg.

Március 12.: Lakhatatlanná vált Pappék Porond utcai háza, miután az valószínűleg elektromos zárat miatt kigyulladt. A város rendkívüli segély utalt ki a családnak.

Március 13.: Megállt és a kórházban maradt a kanyarójárvány.

Március 14.: A Magyar Érdemrend tiszti keresztjét kapta Tóth István, a Váll-ker Kft. ügyvezetője Makóért végzett munkája elismeréseként. Jámborné Balog Tünde József Attila-díjat vehetett át.

Március 15.: Különös felelősséggel bír az ország, a magyar nemzet életében, sorsában az egyéni felelősségvállalás, mint ahogy volt ez 1848-ban – hangsúlyozta a csanádpalotai ’48-as megemlékezésen Lázár János.

 

Március 17.: Konzultáció indult a Hagymatikum bővítéséről.

Március 19.: Pezsgő durrant a makói cigány bálon. Sánta Sándor önkormányzati képviselő pezsgővel lepte meg a bálozókat, és azt kérte tőlük, továbbra is bátran vállalják identitásukat. Újabb két kanyarósra bukkantak a makói kórházban.

Március 21.: Jó szívvel ajánlotta a nagylakiak előtt polgármesternek Locskai Zoltánt Lázár János.

Március 22.: Vége a kanyarójárványnak, feloldották a makói kórház járványügyi zárlatát.

Március 26.: 150 szavazattal Locskai Zoltánt választották Nagylak polgármesterének az időközi választáson.

Március 28.: Egy traktor borult egy Opelre a Tesco körforgalomnál, miután a traktoros elvesztette uralmát járműve fölött. Az Opel sofőrje épségben mászott ki az összetört kocsiból.

Március 31.: 19 migráns fogtak a magyar és román rendőrök Csanádpalotánál.