Hírek Kiemelt hírek Makó

Ez is történt Makón 2017-ben – február

Ripityára tört szállítás közben a bontás alatt álló makói könyvtárból kiemelt Kavicsos lány, elhunyt Kaposvári József, a sztárok cipésze, a cipészek sztárja, lánykérés színesítette a JUGYU bálját, rabló üldöztek a rendőrök a Honvédban, letették az új könyvtár alapkövét, elhunyt a csanádpalotai polgármester és kiosztották a Best of Makó díjakat. Ez is történt idén februárban. A képen az új könyvtár alapkőletétele.

MH-Makó

Február 1.: Bárdi Andrea makói művésztanár és Szalma László kiszombori hobbi fafaragó is benne volt abban a csapatban, akik elkészítették a közel 75 tonnás kacsa úszógumit a balatonlellei yachklub jégkarneválján.

Odafagyott a bontás alatt álló makói könyvtárépület nyitott átriumában lévő Kavicson ülő lány szobra, eddig azért nem nyúltak hozzá, míg ki nem engedett. A szállításkor azonban ripityára tört.

Február 4.: Busók temették a télt Kiszomboron és Makón, majd Földeákon is. Béres Bence megkérte Szatmári Alexandra kezét a JUGYU bálon. A lány igent mondott.

Február 6.: Végeztek a makói könyvtár épülete bontásával.

Február 7.: Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár hűlt helyén bukkant egy téglafülkében a bibliotéka “alapkövére”, azaz egy viasszal lezárt, korabeli dokumentumokat rejtő üvegpalackra. Az eredetileg tervezett 4,5 milliárd helyett 6,5 milliárdot kap Makó a fürdőfejlesztésre és a kormány megrendelte a kiszombori elkerülő út építését – jelentette be egy, a Koronában rendezett lakossági fórumon Lázár János.

Február 9.: Rablót üldöztek a rendőrök a Honvédban. Az hiába húzott nyúlcipőt, a rendőrök voltak a gyorsabbak. A lakásában két lopott biciklire bukkantak.

Február 11.: Szerelmes párok fényképezkedhettek a Hagymatikum Valentin-napján. Utolsó útjára kísérték az apátfalvi temetőben a hónap elején tragikusan fiatalon elhunyt Kaposvári Józsefet, a sztárok cipészét, a cipészek sztárját.

Február 16.: 650 millióból épül kézilabda munkacsarnok a Szikszai iskola mellett – jelentette be Lázár János, az újvárosi lakossági fórumon.

Február 17.: Letették az új makói könyvtár alapkövét.

Február 19.: Ideiglenes határátkelő nyílt Csanádpalota és Nagylak között.

Február 23.: Elhunyt Kovács Sándor, Csanádpalota polgármestere, aki 2016 év végén került kórházba.

Február 25.: Fantasztikus hangulatban zajlott a Hagymatikum Copacabana showja.

 

A Makói Vállalkozók Estjén osztották ki a Best of Makó díjakat. Portálunk különdíját a a Thermal Apartman kapta.

Ezt – mivel Borbás András tulajdonos nem tudott részt venni az esten -, két nappal később vehette át Korom András főszerkesztőtől.