Kiemelt hírek Makó

Ez is történt Makón 2017-ben – január

Egy elszabadult ló vágtázott az Aradi utcán, Táborosi Noel lett az első újévi makói baba, a kétmilliomodik vendégét köszöntötte, majd az 5. születésnapját ünnepelte a Hagymatikum, elkezdődött a makói könyvtár bontása, befagyott az extrém hidegben a Maros, látogatási tilalmat rendeltek el a makói kórházban és Eszenyi Enikő kapta a Páger-díjat. Ez is történt Makón januárban. A címlapon Táborosi Noel és édesanyja.

MH-Makó

Január 1.: Fergeteges hangulattal köszöntötték az újévet a Hagymatikum szilveszteri medencés partiján, melyen Varga Viktor volt a sztárvendég. Nagy sikert aratott az Újévi koncert, melyen Csikota József és magánzenekara mellett Cseh Antal operaénekes, illetve Ladinek Judit, Fésűs Nelly és Détár Enikő, vagyis a Dívák léptek fel. A programot tűzjáték zárta.

Január 2.: Egy elszabadult ló vágtázott az Aradi utcán, meglehetősen meglepve a közlekedősek. A megijedt négylábút végül a Tesco körforgalomnál fogta be valaki, vélhetően a gazdája, rendőri segítséggel.

Január 5.: Megszületett Táborosi Noel a makói kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán, ezzel ő 2017 első makói babája.

Január 9.: 78 makói nagycsaládnak kezdte meg a tűzifa osztást a helyi önkormányzat. 2-2 köbméter jutott mindenkinek.

Január 9.: Elkezdődött a makói József Attila Városi Könyvtár épületének bontása. Helyébe a Makovecz Imre által tervezett kerül.

Január 14.: Hóban játszott edzőmeccset hazai pályán az M-Foci Kft. A csapat 3:2-re ki is kapott a MórahalomVSE-től.

Január 15.: Locskai Zoltán alpolgármester ügyvivő polgármesterként vezeti Nagylakot, miután elődje Gyarmati András decemberben – nyugdíjba vonulása miatt – lemondott.

Január 18.: Ami évek óta nem fordult elő: befagyott a Maros az extrém hideg időben, de a jég életveszélyes. Köszöntötték Pálhidai Lászlót, a Hagymatikum kétmilliomodik vendégét.

Január 19.: A nehéz sorban élő Kerekes Bernadettnek segített az Angyalsóhaj Alapítvány. Farkas Éva Erzsébet az Erzsébet utalványát adta át az édesanyának. Kislánya egy plüss dínónak örülhetett.

Január 21.: Egy kétmázsás sertést vágott le a Csanád és Térsége Gazdakör, hagyományos év eleji disznóvágásán. A mintegy 220 kilós jószágot Duhaj Kiss Ferenc ajánlotta fel.

Január 22.: Egy ember könnyű, egy másik közepesen súlyos szén-monoxid mérgezést szenvedett az apátfalvi Széchenyi István utca egyik házában. A makói tűzoltók műszere a Szieszta kályha környékén jelezte a veszélyes gáz jelenlétét. Az ötödik születésnapját ünnepelte a Hagymatikum. A vendégeket 800 szelet tortával vendégelték meg.

Január 25.: Teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el a makói kórházban az influenza miatt. Helytörténeti mobilapplikációt mutatott be a Szirbik Miklós Egyesület. Farkas Éva Erzsébet a Szépkorúak Klubja rendezvényén beszélt arról, hogy nem újítják fel a Kálvin utcai rendelőt, ugyanis felmérték annak állapotát, és kiderült, olyan rossz állapotban van az épület, hogy az 100 milliónál is többe kerülne. A városvezető elmondta, helyette elköltöztetik körzeten belül, s már keresik is az új helyét. Az újvárosi rendelőt azonban még az idén felújítják.

Január 29.: Eszenyi Enikő vehette át a Páger-díjat a Hagymaházban rendezett díjátadón. Kiderült, hogy ez más a második Páger-gyűrűje.