Színes Térség

Négy gyertya ég Földeák adventi koszorúján

Meggyújtották a negyedik lángot Földeák adventi koszorúján. A község parkjában rendezett ünnepségen a református egyház lelkésze mondott beszédet.

Báthory Anikó – Földeák

Kotormán István református lelkész gyújtotta meg a negyedik gyertyát ma délután Földeák adventi koszorúján.

A lelkipásztor beszédében elmondta, hogy Jézus nem azért jött le a földre, hogy karácsonyi hangulat legyen az év néhány napján. Nem is azért, hogy ebben a szeretet-kampányban próbáljuk jóvátenni az egész évi szeretetlenséget, mellyel bántottuk egymást. Ha csak erről szól a karácsonyi ünneplés, az nem más, mint ,,feldíszített üresség”.

Krisztus azért jött, hogy lehozza számunkra az életet és bemutassa azt. Az igazi élet szolgálat, szeretet és áldozat. Bár a világ ma is azt hirdeti, hogy ,,Élj a másnak, szakítsd le minden órának virágát! Igyekezz, hogy te légy az első! Nem számít, milyen áron. Törekedj a hatalomra, hogy minél többen szolgáljanak neked!”

A világ életbölcsessége a krisztusi életvitellel ellentétes. Ezért fontos, hogy nyilvánvaló legyen számunkra Isten szeretete. Szeret-e bennünket a Mindenható Isten? Mert a mindennapi életben is ez a legfontosabb kérdés. Ha nem szeret minket a Mindenható, akkor hiába vesznek körül minket oly sokan, ,,feldíszített üresség” lesz csupán a szeretet ünnepe.

Igazi Krisztustól látott és tanult szeretet-megélésével tudjuk értékessé, áldottá és örömtelivé tenni a szeretet ünnepét, a karácsonyt.

Az ünnepség végén szeretet-vendégséggel várták a szervezők az érdeklődőket.