Kiemelt hírek Színes

A 90 éves Gyuri bácsit köszöntötték Apátfalván

Népes családja és az apátfalvi önkormányzat is köszöntötte Tóth Györgyöt 90. születésnapja alkalmából. A december hónap nemcsak a karácsonyról, hanem az ünneplésről szól Gyuri bácsi életében: rajta kívül még hárman születettek az év utolsó hónapjában.

Gajáta Fanni – Apátfalva

A tősgyökeres apátfalvi Tóth Györgyöt köszöntötte az apátfalvi önkormányzat és a családja. Szekeres Ferenc polgármester és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester köszöntőlevelet és ajándékkosarat is vitt az ünnepeltnek.

Gyuri bácsi 1927. december 22-én született, egyke gyerekként. Az idős férfi elmondta, világ életében a mezőgazdasággal foglalkozott, ameddig a teste engedte. Mostanság az utcabeliekkel kártyázni jár össze, ezzel is telik az idő. Feleségétől 2 lánygyermeke született, illetve 5 unokája és ugyanennyi dédunokája is van már: a legfiatalabb dédi másfél éves és ő is részt vett a pénteki köszöntésen.

– Most mindenki itt van. Sajnos, elég ritkán tudunk találkozni, mert legtöbben Makón vagy Szegeden laknak. Ez a mai születésnapozás egy elő-karácsonynak is megfelel – árulta el Gyuri bácsi. Azonban nemcsak a 90 éves férfinek van ekkor születésnapja: unokája, Rovó János december 12-én, párja december 17-én és december 27-én János egyik lánya látta meg a napvilágot.

Gyuri bácsi szerint szerencsének, nyugalomnak, de a sok munkának is köszönheti ezt a hosszú életet.