Az élettársak internetről rendelték, majd felhígítva passzolták tovább a szert szintén az interneten. Kínából is rendeltek, de azt lefoglalták a repülőtéren, majd a Spanyolországból érkezettet is. A kép illusztráció.

MH-kék hírek

A Csongrád Megyei Főügyészség azzal az élettársi kapcsolatban élő szegedi férfival és nővel szemben emelt vádat, akik 2013 és 2015 között jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek az interneten. A vádirat szerint az egymással élettársi kapcsolatban élő vádlottak 2013-ban új pszichoaktív anyaggal kereskedtek az interneten. Ehhez szintén az internetről 100 grammnyi port rendeltek meg, amelyet egy külön az erre a célra létrehozott weboldalon árultak. A por hígítását és porciózását a férfi végezte és országszerte legalább ötven megrendelő részére juttatták el azt utánvételes csomaggal, bankszámlára történő utalással. Figyelemmel az egyre növekvő keresletre, a vádlottak 2015 februárjában Kínából rendeltek új pszichoaktív anyagnak minősülő port, amely a hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló hatású, mesterségesen előállított szintetikus kannabinoid vegyületet tartalmazott. A szállítmányt azonban Budapesten a repülőtéren lefoglalták.

Mindezek ellenére a vádlottak tovább folytatták tevékenységüket, immáron tápsóként megnevezett anyag eladását meghirdetve. A jogszabályi változások folytán, 2015. július 1-től a vádlottak által kínált anyag kábítószernek minősül. Az adatok szerint 2015 áprilisa és augusztusa közötti időszakban mindösszesen 180 alkalommal, több mint 2 és félmillió forint értékben értékesítettek kábítószert. Ezzel összefüggésben ismételten, de már Spanyolországból, interneten keresztül rendeltek kábítószert tartalmazó porokat, amely 2015. szeptember 20-án a Ferihegyi repülőtérre meg is érkezett, de a közel másfél kiló kristályos anyagot a vámellenőrzés során lefoglalták és arról megállapították, hogy az kábítószert tartalmaz.

A vádirat szerint a vádlottak által értékesített, illetőleg értékesíteni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A főügyészség a vádlottakat kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, továbbá jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni – közölte az ügyészség.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest