Igazi karácsonyi hangulatot teremtettek a Hagymaház színháztermébe ma este a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jelenlegi és már végzett diákjai. Az esten fellépő Kónya Krisztina vendégművész valósággal brillírozott az Ave Máriával.

Korom András – Makó

Sipos Zsaklin, Nagy Zsófia, Konti Riana, Guvat Tamara, Dobsa Gabriella, Forrai Réka, Kiss Henrietta, Kósa Angelika, Szilassi-Horváth Nóra, Erdélyi Katinka, Árgyelán Noémi, Molnár Vanda Bökönyi Tímea, Rákóczi Csenge, Varga Boglárka, Szilágyi Kenese, Kolompár Nikolasz, Szabó Zétény, Lecki Lilli, Horváth Kamilla, Hári Nándor és Hévézi Panka, azaz az iskola vonósai nyitották a Silent night-tal, azaz a Csendes éjjel a műsort.

Majd Borkáné Dudás Mónika, intézményvezető köszöntőjét követően Műhelyi Marianna ült a zongorához, hogy néhány percben elvarázsolja a telt házas előadás közönségét.

– A karácsonyi koncert az a nagyszabású rendezvényünk, amikor mindent meg tudunk mutatni, onnantól kezdve, hogy a gyerek bekerül az iskolába, addig, ameddig a zenében el lehet jutni – mondta az intézményvezető. Hozzátette: kiderül az is, hogy mi az a végcél, ha valakinek hangszer kerül a kezébe, akkor is, ha később műkedvelő marad, de akkor is, ha zenei pályát választ.

Azt első felében szólisták (köztük a mára tehetségével és szorgalmával híressé vált hegedűs, Mezei József), illetve kamaraegyüttesek léptek fel, köztük a most a nagyközönség előtt bemutatkozó gitáregyüttes. A második felében pedig az ifjúsági fúvószenekar adott fergeteges bemutatót Gábor-Nagy Árpád vezényletével.

Ez utóbbi vendégművészeként lépett a színpadra a Bessenyei- Vaszy Viktor- és Dömötör-díjas Kónya Krisztina énekművész. Aki szerint fontos, hogy azokhoz is eljusson a muzsika akik nem hallgatnak zenét, vagy csak egyes műfajokat.

Kónya Krisztina vendégművészként lépett fel a koncerten.

Aki lemaradt a csütörtök esti koncertről, az pénteken délután 5-kor még megnézheti ugyanezt a műsort. A két előadást az indokolja, hogy az érdeklődő közönség egyszerűen nem fér el egyszerre a Hagymaház nézőterén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest