Ha még tanácstalanok, milyen különleges finomsággal készüljenek karácsonyra, akkor ebben a Grand Hotel Glorius chefje lesz segítségükre. Fodor Krisztián egy igazi négycsillagos különlegességet ajánl az ünnepi asztalra, amely nem csak finom, de könnyen elkészíthető is.
MH – Makó
Diós kalácspuding fahéjas szilvaraguval (2-3 fő részére)
Kalácspuding hozzávalói:
20 dkg szikkadt kalács
2 tojás
1 dl tej
2 dl vaníliarúd
5 dkg dió
2 púpozott ek. cukor (vagy ízlés szerint)
2 dkg vaj
1 ek. barnacukor
A tejszínt, tejet, kissé felvert tojásokat, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját összekeverjük egy tálban. A kalácsot nagyobb falatnyi darabokra vágjuk és leöntjük a tojásos masszával. Összekeverjük s állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Egy hőálló tálat kivajazunk és beleöntjük a kalácsos masszát. Az egészet megszórjuk dióval elkevert barna nádcukorral, majd 180 fokon kb. 25 percig sütjük, amíg kissé felpuffad és aranyszínűre sül.
Fahéjas szilva ragu hozzávalói:
30 dkg szilva
1-2 csapott ek. étkezési keményítő
1 ek. barna cukor
1 mk. őrölt fahéj
Elkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük. Megszórjuk pár kanálnyi fahéj és cukor keverékével, és előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 10-15 perc alatt megsütjük.