Kiemelt Makó színes

Négycsillagos finomságot ajánl a Glorius az ünnepi asztalra

Ha még tanácstalanok, milyen különleges finomsággal készüljenek karácsonyra, akkor ebben a Grand Hotel Glorius chefje lesz segítségükre. Fodor Krisztián egy igazi négycsillagos különlegességet ajánl az ünnepi asztalra, amely nem csak finom, de könnyen elkészíthető is.

MH – Makó

Diós kalácspuding fahéjas szilvaraguval  (2-3 fő részére)

Kalácspuding hozzávalói:

20 dkg szikkadt kalács

2 tojás

1 dl tej

2 dl vaníliarúd

5 dkg dió

2 púpozott ek. cukor (vagy ízlés szerint)

2 dkg vaj

1 ek. barnacukor

A tejszínt, tejet, kissé felvert tojásokat, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját összekeverjük egy tálban. A kalácsot nagyobb falatnyi darabokra vágjuk és leöntjük a tojásos masszával. Összekeverjük s állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Egy hőálló tálat kivajazunk és beleöntjük a kalácsos masszát. Az egészet megszórjuk dióval elkevert barna nádcukorral, majd 180 fokon kb. 25 percig sütjük, amíg kissé felpuffad és aranyszínűre sül.

Fahéjas szilva ragu hozzávalói:

30 dkg szilva

1-2 csapott ek. étkezési keményítő

1 ek. barna cukor

1 mk. őrölt fahéj

Elkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük. Megszórjuk pár kanálnyi fahéj és cukor keverékével, és előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.