Kiemelt hírek Színes Térség

Mesejátékkal karácsonyozott Nagyér

Közös falukarácsonnyal várják a közelgő ünnepeket. A polgármester szerint tradíció a településen, hogy nagy gondot fordítanak a gyerekekre.

Nagy Szabolcs – Nagyér

– Ameddig egy gyerek itt van a településen, addig egy védőburokban, jó kezekben van, mi ezt valljuk – mondja Lőrincz Tibor, mikor felvetettük neki, milyen sok gyerek volt Nagyér Falukarácsonyán.

Nem csak a szereplők közt, a lakosok közül is sokan kisgyermekkel érkeztek. A polgármestertől azt is megtudtuk, generációról generációra úgy nő fel itt a legtöbb gyerek, hogy ameddig csak lehet az itteni óvodába, általános iskolába járnak. Így volt ez már az ő gyermekkorában is. A tapasztalat alapján ez a későbbi látásmódjukra, közösségi életükre is komoly pozitív hatással van.

A település Falukarácsonyát öt éve tartják, most volt először a Művelődési Házban. Ilyenkor az óvodások és iskolások egy-egy rövid zenés, táncos műsort adnak elő, vagy éppen egy karácsonyi mesét játszanak el. Ezután egy kis süteménnyel, édességgel, teával kedveskednek a lakosoknak. A nagy érdeklődésen is látszik, hogy ez a rendezvény is összekovácsolja az itt élőket.

 

navigate_before
navigate_next

Lőrincz Tiborral a település évéről is beszélgettünk, a polgármester nem győzte sorolni a sikereket, rendkívül eredményes időszakon vannak túl.

Ebben az évben eddig kilenc nyertes pályázatuk volt, hatot még 2016-ban adtak be, hármat pedig idén. Kettő még elbírálás alatt van. A legnagyobb, közel 130 milliós, egy turisztikai pályázat, amivel jól haladnak, de sikerült felújítani a Művelődési Házat is, ahol most a karácsonyi ünnepséget is tartották.

A közfoglalkoztatásban is történt komoly előrelépés, több mint 1200 négyzetméteres fóliaházat vásároltak, amelyet egynyári virágtermesztéshez fognak használni.