Hírek Kiemelt hírek Makó

120 mázsa tüzelőt osztanak szét Makón

Több éve oszt rászorulóknak tűzifát közösen a Givaudan Hungary Kft., az önkormányzat és Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány. Idén 38 családnak jut belőle.

Nagy Szabolcs – Makó

3 mázsa tüzelőt kap fejenként idén 38 család Makón, amelyhez a Givaudan Hungary Kft. több mint 1 millió forint támogatással járult hozzá.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy segítsünk a makói rászorulókon, elsősorban azokon, akik közvetlenül a gyárunk szomszédságában laknak. Idén most közel 100 családot támogatunk, többségüket nem csupán fával, hanem tartós élelmiszerekkel is. – mondta el Karkas Mihály.

Makó alpolgármesterétől megtudtuk, a cég a rászorulók mellett civil szervezeteket, sportegyesületeket, de önkormányzati rendezvényeket is rendszeresen támogat.

A Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány számlájára utalt pénzből mintegy 120 mázsányi fát tudtunk vásárolni. A polgármester hivatal szociális ügyekkel foglalkozó munkatársai pedig kiválasztották azokat, akik ebből részesülhetnek, összesen 38 családot – fogalmazott Czirbus Gábor.

Restás Gábornéhoz is vittek, aki három fiával, lányával és a párjával él együtt.

– A fűtési szezonban körülbelül 50 mázsa fa kell ahhoz, hogy ne fázzunk. A házuk összes helyiségét egy kandallóval fűtjük télen. Minden segítséget elfogadunk, mert egy mázsa fa, amit vásárolni szoktunk, több mint négyezer forint – mondta el az édesanya.