Hírek Makó

Betlehemi játékkal köszöntötték a nyugdíjasokat

Megtartotta karácsonyi ünnepségét az I. sz. Idősek Klubja is. A műsort ajándékozás és ebéd követte, amelyet a tagok maguk készítettek el.

Kiss Dániel – Makó

A Makói Katolikus Általános Iskola diákjai betlehemi játékkal készültek, de nem maradtak el az énekek és tanulságos történetek sem. Az ünnepségen a tagok mellett több meghívott vendég is részt vett, az önkormányzat képviseletében Czirbus Gábor alpolgármester látogatott el. A 30 taggal rendelkező klubban hagyománya van a karácsony megünneplésének, ráadásul év közben is nagyon aktívak: évente két alkalommal kirándulnak, idén meglátogatták például a Szegedi Vadasparkot is.

– A karácsony az év talán leggyönyörűbb ünnepe, és itt érzékeltetni szeretnénk azt a dolgot, hogy ők tartoznak valahová, és ez a hely megadja azt a pozitív élményt nekik, ami úgy gondolom, számukra nagyon fontos lehet – mondta el Molnárné Mucsi Bernadett, az I. sz. Idősek Klubjának vezetője. Elárulta, hogy a foglalkozásaik a szíve csücske, hiszen rendkívül kreatívak, nagyon sok manuális foglalkozásuk van, amivel széppé teszik az intézményt. A műsort ebéd követte, amelyet maguk a tagok készítettek, illetve sor került az ajándékok átadására is.