Kiemelt hírek

Adományokat gyűjtöttek a makói tűzoltók

Alig egy hónap alatt rengeteg játékot, ruhát és tartós élelmiszert sikerült összegyűjtenie a makói tűzoltó-parancsnokságnak, amelyet a rászoruló családok között osztanak szét.

Gajáta Fanni – Makó

A tűzoltók a munkájuk során nagyon sokszor találkoznak olyan családokkal, akiknek az életük akár percek alatt lesz a tűz martaléka. Ezért is döntött úgy a makói parancsnokság, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is gyűjtésbe kezdenek, amelyet a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény számára ajánlanak. Balogh Róbert tűzoltó alezredestől, a Makói Hivatásos Tűzoltóság parancsnokától megtudtuk, alig egy hónapja hirdették meg a kezdeményezést, amelyhez a makói lánglovagok teljes mellszélességgel álltak. A csomagok tartós élelmiszert, gyermek- és felnőtt ruházatot, játékokat és könyveket tartalmaztak.

Tóthné Balázs Andrea, az ENI vezetője elmondta, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkájához tartozik a prevenció mellett az adományozás is. Örömmel vették a tűzoltóság gyűjtését.

– Tavaly körülbelül 40 családnak tudtuk a csomagokat kiosztani és a mennyiséget látva, amelyet ma átvettünk, valószínű ez is ugyanennyi családnak lesz elegendő – fogalmazott a vezető.

Az ajándékcsomagokat az „Otthon lenni otthon” elnevezésű, honvédi program részére is gyűjtötték. A felmérés szerint sok kisgyermek életéből hiányoznak a képeskönyvek, ezért erre fókuszálva állították össze az adományokat.