Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Vásárhelyen is kiállították Sánta Sándor festményeit

Közel 30 festmény látható Makó rendszerváltó polgármesterének, jelenlegi önkormányzati képviselőjének kiállításán a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában. Háziorvosként, politikusként és művészként is helyt állt az utóbbi évtizedekben, méltatta az önkormányzati képviselőt Lázár János.

Nagy Szabolcs – Hódmezővásárhely

Negyven év munkáiból válogatták össze azokat a sok színnel kivitelezett festményeket, amelyeken főként tájképek, és portrék jelennek meg Makóról és tanyavilágából. Sánta Sándor munkásságával kapcsolatban Farkas Éva Erzsébet úgy fogalmazott, pályája minden területén, orvosként, politikusként és művészként is mindig a jobbra, a fejlődésre törekedett, a kiállítást megtekintő érdeklődőknek azonban most a saját intim szférájába, a belső világába enged betekintést.

A tárlatot Lázár János, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, beszédében arra hívva fel a figyelmet, hogy a vidéki orvosok feladata mindig is túlmutatott a betegségek gyógyításán. Nélkülük nem lett volna közösségi élet, mintát teremtettek munkájukban és magánéletükben is, sok közülük komolyan érdeklődött a művészetek iránt, mint támogató és gyűjtő is.

A kiállítás megnyitóján Sánta Sándor számtalan régi ismerőse is összegyűlt az alkotó azonban egy embert mégis hiányolt a galéria termeiből.

– Én nagyon szerettem Vásárhelyt, sok művésszel tartottam itt a kapcsolatot, akik nagy hatással voltak a munkámra. Sokan közülük most is itt vannak, egy valaki azonban mégis hiányzik, Almási Istvánnak a város nemrég elhunyt polgármesterének is nagyon itt lenne a helye – fogalmazott köszöntőjében Sánta Sándor.

A makói önkormányzati képviselőtől megtudtuk, bár háziorvosi munkáját már nem folytatja, a festést továbbra sem szeretné abbahagyni. Sőt, ez utóbbi területen még komoly tervei vannak, kifejezetten sokat vár magától az előtte álló időszakban.

navigate_before
navigate_next