Hírek Kiemelt hírek

A szegedi Vakok Otthonában is beköszöntött a karácsony

Zenés műsorral és versekkel várták az intézmény lakóit a szervezők, ráadásul azok sem maradtak le róla, akiknek a szobáikban kellett tartózkodniuk. 

Kiss Dániel – Szeged

A meghívott fellépőkön túl az otthon lakói is műsort adtak, az ott dolgozók segítségével. A kedves történetek és versek előadása közben volt, aki annyira elérzékenyült, hogy nem is tudta folytatni a versét. A teljes műsor ráadásul ki volt hangosítva a szobákban, így aki kénytelen volt ott maradni állapota miatt, az sem maradt le a karácsonyi ünnepségről.

– A lakókkal, dolgozókkal, főleg a mentálhigiénés csoport vezetésével itt már tulajdonképpen az elmúlt három hétben folyamatosan díszítgettük a folyosót, a szobákat, elkészültek az új függönyök, felraktuk, tehát mi valóban egy ilyen ünnepi várakozással néztünk a karácsonyi ünnepség elé. Én azt gondolom, hogy nagyon büszke lehetek a kedves kollégáimra, mert ők tényleg mindent megtettek azért, hogy mindenki jól érezze magát, illetőleg jól sikerüljön ez a mai nap – mondta el Kerepeczki Magdolna, a Csongrád Megyei Napsugár Otthon intézményvezetője.

Az ünnepséget vetítés zárta, ahol az év eseményeiből válogatott képeket nézhetett meg a közönség. Visszatekintettek a vadaspark-látogatásra, a főzőversenyre, és a lovaskocsis utazásra is. Ezt követően ajándékokat adtak át az intézmény dolgozói, amelyeket saját kezűleg készítettek.