Színes

Makó zenészei: Shiva

Kevés szó esik Makón a helyi együttesekről, zenészekről. Portálunk cikksorozatot indít bemutatásukra, amelynek következő részében bemutatjuk a Shivát.

Tanács Dóra Gréta – Makó

A Shiva 2000-ben alakult, már ebben az évben ki is adtak egy demót, amely négy számot tartalmazott: Valami mozdul, Nincs visszaút, Hidegvérrel, Nyomás alatt. Sajnos zenekaron belüli súrlódások után hosszabb időre szünetelt működésük, azonban 2006-ban Verebes István „Lombardo” gitár, dalszöveg- és zeneíró, Verebes Gábor dobok, Mitykó Sándor ének, basszusgitár, dalszövegíró és Vékony Zoltán gitár felállással újraalakultak, a régi tagok közül Vékony Zoltán maradt Verebes Istvánnal egyetemben.

2010-ben el is készült egy nyolc számot tartalmazó demó, Offenshiva névvel – ezek a dalok képezik koncertjeik gerincét is. Folyamatosan veszik fel az új számaikat, igyekeznek minden meghívásnak eleget tenni, minél több koncertet adni, sőt, ők is keresik a lehetséges helyszíneket.

2016 tavaszától – kisebb koncertek, illetve pihenések után – hybrid power metalra váltott a csapat, keményebb és magával ragadóbb hangzást alakítottak ki ennek köszönhetően. Ilyen új számaik a Rakétaünnep, Sodródás vagy a Jelöld meg. Az egy éve hozzájuk csatlakozó Tóth István menedzserükként számos koncertlehetőséghez segítette őket hozzá, különböző reklámokkal, promóeszközökkel segíti a zenekart a fejlődésben, előrelépésben.

Jelenleg készül egy kislemezük új számokkal, amelyhez támogatóik nyújtottak segítséget, emellett tervezik klippek forgatását is. Koncertklipjük jelenleg készül a Vásárhelyi Hódstock fesztiválfellépésükről Hupuczi Péter közreműködésével. A zenekar mindemellett egy Grillworkshop nevű gastrometal műsort is készít, melyben környékbeli amatőr és haladó zenekarokkal főznek és beszélgetnek, jó humorral fűszerezve. Szinte már egész Csongrád megyében koncerteztek, például Csongrádon az Égető Borozóban, Mártélyon, Vásárhelyen, a Szegeden található Rock Klubban és nem utolsó sorban Makón, ezeken a helyeken állandóan fellépnek.

Korosztálytól függetlenül mindenkit várnak szeretettel fellépéseikre, Makón utoljára 2017. május 26-án adtak a Loft Cafében fergetes koncertet több mint 100 fő előtt, a következőn pedig 2018. február 24-én vehetnek részt az érdeklődők a HelloMi Bárban.