Kiemelt hírek Színes

Háromszáznál is több csomagot osztott a MAFIA

A Makói Ifjúsági Akadémia decemberben számtalan programmal várta a gyerekeket. A legutóbbi ilyen összejövetelkor több mint 300 ajándékcsomagot állítottak össze rászoruló kicsik és nagyok részére. Ezeket hétfőn adták át.

Gajáta Fanni – Makó

Az összefogásnak köszönhetően közel 320 ajándékcsomagot tudtak összeállítani a Makói Ifjúsági Akadémia tagjai. Ezeket az adományokat a rászoruló gyerekek között osztották szét hétfőn. A jótékonysági délelőtt folyamán az összes makói általános iskolából várták a kicsiket és nagyokat. Először a Makói Teátrum szórakoztatta a közönséget a Hókirálynő darabbal. A gyerekek nagyon élvezték az előadást, amely a füstgépnek és a „hónak” is köszönhető volt. Ezt követően adták át az ajándékcsomagokat.

A Pápay Endre Oktatási Intézmény tanulója, Kerekes György József már várja a karácsonyt, mivel ilyenkor a szüleivel közös programokon vehet részt és a kedvencei kerülnek az ünnepi asztalra. A fiú elárulta, az elmúlt napokban vágtak le egy disznót, amelyből hurka, kolbász és disznósajt is készült.

– A disznóvágásban én is segítek. Karácsonykor halászlevet, töltött káposztát és süteményeket fogunk enni. A két ünnep között sem fogunk unatkozni, mivel majd ismét disznót vágunk szilveszterre, de a favágásban is segítkezni fogok – mesélte a fiú.

A Pápay Endre Oktatási Intézmény egy külön ajándékot is kapott a MAFIÁ-tól.
navigate_before
navigate_next

Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő elmondta, az utóbbi hetekben nem unatkoztak az Ifjúsági Színtérbe ellátogatók: elsőként haditechnikai kiállítást szerveztek, majd ezt követte a retro játékok tárlata, de rengeteg kézműves foglalkozáson vehettek részt az érdeklődő gyerekek. Sipos Maja Flóra is ott van a legtöbb ilyen rendezvényen. Elárulta, azért csatlakozott a MAFIÁ-hoz, mert tetszett neki az összefogás a korosztályok között.

– Bár nagyon bonyolult és sokáig tartott a csomagok összeállítása, mindegyikbe tettünk egy kis édességet, játékot és könyveket – tette hozzá Maja.