Kiemelt hírek Színes

A tárgyi ajándéknál a szeretet fontosabb karácsonykor

Az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány felhívására 43 vállalkozó és magánszemély összesen 1,4 millió forintot gyűjtött össze. Ebből az összegből a rászoruló családokat és gyerekeket ajándékozták meg karácsony közeledtével.

Gajáta Fanni – Makó

230 családot és 359 gyermeket ajándékozott meg az ünnepek előtt a városvezetés a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvánnyal közösen. A 3 és 14 éves korosztály, illetve a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők vehették át az adományokat. A csomagok fejlesztőjátékokat, illetve társasjátékokat rejtettek, de a korosztálytól függött, ki melyiket kapta.

Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a felhíváshoz 43 vállalkozó és magánszemély csatlakozott, így összesen 1,4 millió forintból vásárolhattak ajándékot a gyerekek számára. A város első embere az átadón egy tanulságos történettel hívta fel a kicsik figyelmét, hogy nem mindig a tárgyi ajándék a legfontosabb, hanem a szeretet és az összetartozás. Ehhez öt bátor jelentkezőt választott ki, hogy eljátsszák a mesét.

navigate_before
navigate_next

Csertusné Papp Mária fiával, Csertus Erikkel és annak barátjával, Rakonczai Zoltán Tiborral érkezett a műsorra. Az édesanya elmondta, nagy örömmel jöttek el a rendezvényre és hálásak, hogy az önkormányzat lehetővé teszi az ünnepek előtt ezt az adományozást.


Rakonczai Zoltán Tibor, Csertusné Papp Mária és Csertus Erik.

– Erik a Kálvin Téri Református Általános Iskola 6. osztályos tanulója, nagyon szeret odajárni. Nemrég kezdett el a MUFC-ban focizni is, ahol jól teljesít az edző szerint is – árulta el Mária. Erik elmondta, csatárként játszik, a kedvenc csapatai a Real Madrid CF és a FC Barcelona. – Viszont a kedvenc focistám a PSG-ből Neymar.