Kiemelt hírek Makó Színes

Körülrajongták a gyerekek Szentpéteri Csillát

Új lemezét dedikálni érkezett szülővárosába a zongoraművész, mint megtudtuk tőle, nagyon kimerült az utóbbi hónapok munkájától. A gyerekeknek mégsem tudott ellenállni, mosolyogva osztogatta albumát és autogramját.

Nagy Szabolcs – Makó

– Csilla néni volt már nálunk az osztályban, órán szoktunk rajzolni is a zenéjére, és koncertjén is voltam már – mondta el portálunknak Halasi Zsóka, aki Csanádpalotáról érkezett anyukájával a dedikálásra. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Bartók Székhelyintézményébe járó kislány, aki zongorázni tanul, még saját maga által készített ajándékkal is kedveskedett Szentpéteri Csillának.

A zongoraművésznek legutóbb 2009-ben jelent meg nagylemeze, 2013-ban pedig egy Best of válogatása. A mostani album a Sirocco címet kapta, amely a vezérdal címe is. Ez egy mediterrán stílusú, életörömmel teli, szenvedélyes dal, tudtuk meg a művésznőtől. 13 másik dal is szerepel az új lemezen, amelynek egyik fele saját szerzemény, másik fele pedig átirat.

Szentpéteri Csilla azt is elmondta, nagyon kemény munka volt az elkészítése, október eleje óta folyamatosan dolgoznak. Arra is volt példa, hogy hajnal kettőkor ért haza, aztán reggel hatkor már újra a stúdióban volt. A mostani időszak kicsit nehéz számára, az év még hátralévő része is szinte minden nap munkával telik, a makói látogatást mégsem hagyta volna ki semmiért.

– Nagyon tudatos volt, hogy nem mehetek sehová máshova először dedikálni a lemezemet, mint a szülővárosomba. Számtalan levelet is kaptam, hogy ugye biztos jönni fogok, ugye nem marad el a dedikálás? Ráadásul az album elkészítését is makói vállalkozások támogatták – mondta el művésznő.

A Sirocco című album lemezbemutató koncertje december 29-én lesz Szegeden, az Ifjúsági Házban, január 2-án pedig egy budapesti nagykoncerten lép majd fel a Szentpéteri Csilla a lemezen közreműködő összes zenésszel együtt.

navigate_before
navigate_next